Ako sa počíta podpora v nezamestnanosti?

12. máj 2024

Ahojte, počas RD som nastúpila na 2 týždne do novej prace na polovicny uvazok, ale dieťa si nevedelo zvyknut na sukromne jasle, tak som sa vrátila na RD a pracovný pomer mi trval. Následne som išla na par mesiacov na pandemicky, potom dieťa nastúpilo už do statnej skolky a ja som nastúpila do novej prace na plny uvazok. V auguste budú 2 roky, kedy by som mala splnat podmienku na podporu. Chcem dat vtedy vypoved, lebo prace je veľa a aj napriek tomu, že mi bolo sľubované zvýšenie mzdy (skrz vela nadcasov, ktoré mi nie sú preplacane), žiadne odmeny ani navýšenie mzdy sa nekona. Keďže robím od vidim do nevidim, nemam čas si hľadať inu prácu a už vôbec nie chodit po pohovoroch. Ako mi bude počítaná podpora? Spriemeruje sa mzda za tie dva odrobene týždne + rok, čo zarábam 1200 eur, alebo výrazne ovplyvní podporu tie 2 odrobene týždne? Dakujem

lucka_ke
12. máj 2024

zoberú sa všetky príjmy za posledné dva roky a z toho ti to vypočítajú, navýšiť si to veľmi nevieš

autor
12. máj 2024

@lucka_ke Dakujem, ani mi nejde o nejaké umelé navysenie, ide mi skôr o to, aby sa to nepočítalo napr (365 dni x 400 eur + 365 dni x 1200 eur) / 2 roky. Ale aby sa to počítalo (14 dni x 400 eur + 365 dni x 1200 eur) / 2 roky. Samozrejme, čísla sú ilustračné, už si nepamatam, koľko presne to vychadza. Potrebujem si naplanovat aspoň nejaký prijem na toto obdobie.

lucka_ke
12. máj 2024

to sa prepočíta na tie dni, kedy si nebola na RD, čiže obdobie, kedy si sa vrátila na rodičovský za vylúči