Ako sa môžem zbaviť zdedených dlhov po otcovi?

matokat
18. apr 2011

Ahojte chcem sa spýtať ako by sa dalo vzdať dedičstva môj otec má vela dlžôb nedá si povedať a stále sa zadlžuje bojím sa že jedného dňa to zastane na mojich pleciach dá sa nejako vopred vzdať dedičstva ?
alebo až po jeho smrti ?
alebo sa musí aj sním spísať nejaká dohoda notárska zápisnica alebo niečo aby som nemusela dlhy po ňom dediť?

ďakujem za odpovede

stvura
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sisaha
18. apr 2011

a neda sa to tak, ze dlhy sa preberaju len do vysky dedicstva? ako to je?

martina2001
18. apr 2011

behom života nič neriešiš, sú to jeho dlhy a po smrti pri dedickom konaní sa vzdáš dedictva to je všetko

cicimotinka
18. apr 2011

my teraz riešime dedičstvo po mojom otcovi, u notára mi povedali, že keď sa VZDÁM, tak to automaticky prejde na moje deti... ak nechceš, aby to tak bolo, je to iný názov... behni prvému notárovi a spýtaj sa... ale myslím, že za života otca nie je čo riešiť...dedičstvo sa rieši po smrti...

sandruska81
30. apr 2011

Pri dedičskom konaní po nebohom sa berú do úvahy len dlhy (pasíva) do výšky aktív. Ostatné ťa nemusí trápiť. Ak má otec napr. nejaký majetok (dom) je lepšie ho previesť za života a nechať otcovi len dlhy. Je to síce kruté, ale pri dedičskom konaní sa vlastne nemá čo dediť a dedičia majú po starostiach.