Ako sa môže osoba dostať do Európy, keď pochádza z Ázie/Afriky?

bennn
15. aug 2022

Lebo čo som načítaval, tak tam boli turistické čo je 60-90 dní, a potom bye bye asi. A aj s tým sú papierovačky a trvá to dlho.

Na officialnych strankach je len schengenské vízum čo je tých 90 dní, alebo národné čo je pre špeciálne osoby...

kde je to pracovné?

micusa2222
16. aug 2022

@bennn to nie je otázka modrému koníkovi..to je otázka pre MZV a MV..čo myslíš ?

viestta
16. aug 2022

@bennn ak má osoba prácu a zmluvu, tak jej zamestnávateľ všetky náležitosti vybaví, aj pracovné povenie aj viza. Keď nemá prácu, tak na čo sú mu pracovné viza?

sense
16. aug 2022

Ak dana osoba pracuje tak jej zamestnávateľ papiere vybaví, ak nepracuje tak stačí aj turistické ak si vie za financovať alebo ma zábezpeku v krajine kam chce ísť. Ak ti na danej osobe tak záleží tak potom tie papierová ký sú najmenší problem

basska_b
16. aug 2022

Ale ako by prebiehalo to tvoje bye bye? Ved si hadam pamatas, ako Europu zahltili migranti, vraj 17rocni utecenci zo Syrie, bez dokladov. Nikto ich nechytil za golier a neodviedol naspat. Su prevadzaci, hranice nie su nepriedusne. Su no-go zony, kde policajti vobec netusia, kto tam byva a ci ma viza.

vevesh
16. aug 2022

@bennn tak bud na pracovne viza, na turisticke, na rodinne alebo po svojich na cierno...