Ahojte, mame uz dlhsie problem dostat sa k pivnici...kupili sme byt aj s pivnicou, mame to aj v kupnej zmluve..len predchadzajuci vlastnik ju nepouzival a nevie, ktora k bytu patri..bola wom za domovnickou, ta tiez nevie, ani susedia..je to byto ka, kde je asi 64 bytov, cize tazko sa to hlada medzi obyvatelmi bytovky..vedia mi na SBD povedat, podla nejakeho planu, ktore by mali mat,ktora pivnica bola k bytu pridelena? Viem, ze zrejme si to za tie roky ludia vymienali, mne je jedno,ktoru pivnicu mi daju, ja chcem proste pivnicu, ktoru tam vlastnim a neviem sa k nej dostat..dik za rady
Aj na katastri, aj na bytovom družstve ktoré byty prevadzalo do OV majú plány a vedia ktorý byť prislúcha ku ktorému bytu
Zvycajne idu pivnice po rade. Spytaj sa 2-3 najblizsich susedov, ze ktora je ich. Mozno prides na logiku pridelenia pivnic a zistis, ktora je tvoja.
A ak vam dal kluce... tak nemozte skusit, ktory kam pasuje?
Ešte mi napadlo, spýtať sa predošlého majiteľa.
Odovzdal vám predpokladám iba byt a pivnicu ste ani nevideli?
@patka06 ano, on pivnicu nepouzival, nevie ktora je jeho..
@zic kluce nemam, lebo to su latkove pivnice a tam je len taka ta visiaca zamka, to sa neposuva
@zuzanaete skusala som, ale bezuspesne zatial,
@rachel36a tiez som toho nazoru, ale pani na bytovom drustve bola vyrazne neochotna a snazila sa .a presvedcit, ze to sa neda ..pritlacim teda na nu 🙂
Dqkujem vam
Prekvapuje ma, že vám katastrom prešla zmluva bez označenia pivnice a aj to, že ste byt prevzali bez toho, aby vám ju ukázali, bez ohľadu na to, či ju používal v jeho nadobúdacej zmluve mala byť tiež presne označená.
Správca musí vedieť, ktorá pivnica je k bytu pridelená.
No, aby som pravdu povedal, je to divne. On aj ked dlho nepouzival pivnicu, tak snad predosly majitel mu ju ukazoval... A teda kluce niekde mohol mat. Kupoval som viac bytov a vzdy (aj ked boli latkove pivnice), tak sme kluc od visiaceho zamku dostali.
V kazdom pripade, bud vam poradia susedia alebo spravca. Ina moznost nie je ked teda ani kluce nemate a teda ak tam nie su cisla nad pivnicami (co je tiez divne)...
U nás v paneláku sa riešil rovnaký problém. Zjavne pár susedov zabralo aj nepouživané pivnice, a keď prišiel nový vlastník, všetci hrali "mŕtvych chrobákov". Nie a nie sa dobrať výsledku. Napokon domová doverníčka prišla s výborným nápadom: do konkrétneho dátumu sme si každý byt museli podpísať tú pivničnú kobku, ktorú používame, resp. považujeme za vlastnú. Jasné, že už sa na 2 nemohli objaviť rovnaké priezviská. 😉 Na nepodpísaných sa potom prestihli zámky a boli pridelené tým majiteľom bytov, ktorí žiadnu pivnicu nemali (upozornenie na tento postup bol súčasťou oznamu). Ak boli pivnice plné cudzích vecí a nikto sa k nim neprihlásil, nový majiteľ mal právo ich odtiaľ vypratať (aj keď na vlastné náklady). Ja som tak "zdedila" veci ešte po starom majiteľovi, použiteľné som si nechala, haraburdy vypratala...
Jasne zd to musia mať...ved aj v kupno-prwdajnej zmluve by mala byť konkrétna pivnica napisana
@rachel36a presne tak to byva, niekto nepouziva, tak iny velmi rad zaberie a este bude urazeny, ak si majitel bude narokovat
Pisomne poziadaj o vyjadrenie spravcu, ake je zadelenie pivnicnych priestorov k bytom.
Dakujem za rady, vyriesila som to uz aj vdaka radam tu 🙂 na SBD mi dali povodny plan, kde je pekne napisane, ktora "kobka" patri ku ktoremu bytu..tak som s pomocou dovernicky zistila, ze kto pouziva nasu kobku a isla zazvonit, aby mi ju uvolnili..ti, tiez pouzivali nasu, lebo niekto im zabral, tak zistila,kto ppuziva ich a isli zazvonit :D
Mala rada, ak to bude niekto riesit do buducna je, ze tieto povodne plany by mal mat aj domovnik, aj nasa ma, hoci mi predtym tvrdila, ze netusi, kde je nasa pivnica( stacilo nakuknut do planov,ktore ma doma)..
Pivnice sú zvyčajne očíslované, tak ako byty. V kúpnej zmluve by malo byť uvedené číslo pivnice, ktorá vám patrí. Ak nie je obráťte sa na správcu.