Dobrý deň ,potrebujem pomoc pre moju sestru ,cez bazoš predávala adidas tepláky za sumu 20€,napísala jej slečna že má o ne záujem ,so sestrou sa dohodli na sume 18€ aj s obyčajným odoslaním (celkovo 18€za platbu). Moja sestra balík odovzdala a poslala na pošte ako mala . Slečne balík údajne nechodil ,moja sestra tak volala neustále na poštu ak by tam bol nejaký problém že kde je chyba ,stále sa chodila informovať .Dnes jej napísala slečna že si prosí celu sumu naspäť ,a ak tak aj podací listok že to poslala ,moja sestra sa s ňou začala dohadovať,samozrejme že od obyčajnej zásielky nie je žiadne podacie cislo ani lístok ,nič od pošty za potvrdenku nedostanete .Slečna sa samozrejme hádala že aj pri obyč jej na pošte dajú list,moja sestra si popýtala aký (ako vyzerá/foto) poslala jej list z dobierky ,keď jej napísala že to nie je od obyčajnej zasielky ,zacala ju obviňovať ze aj od obyčajnej zasielky listu je niečo .Pýtala si dôkazy ,moja sestra ma dobry vztah s postarkou a aj sama postarka vedela o co ide ,navrhla jej ze da cislo na tu postu aby samotny dodávateľ potvrdil ze to odoslala.Samozrejme po tejto správe slečna začala útočiť že sú to klasické klamstvá na predajoch.
O pár minút volala sestre na telefón jej mama .Ktorá sa jej vyhrážala že od pošty aj pri kúpení poznamky je nejaky doklad ,pri kúpení obálky sa nieco dostane .Že oni pošte vyvolavat nwbudú ze bud chcú celú sumu naspat alebo to sledovacie cislo,že neexistuje aby na poste vam vzali balik bez potvrdenky.Samozrejme znova vyhrážky že prídu za sestrou domov a zaúčtujú jej za cestu za ňou plus zavolajú políciu že sa jednalo o podvod. Že na portál bazoš napísali aby ju blokli že klame .Moja sestra tak nebude mat ani peniaze ani tovar ,po návrhu slecnam aj na náhrade alebo polke sumy aby to bolo spravodlivé začali znova vyhrážania .
V správach začala byť dcéra slečny arogsntná že nevie kto jej mama je ,že je viac ako moja sestra a že to bude riešiť ak nebude mať balíček alebo peniazky ,kto sa v tomto vyzna a ma skusenosti a chcel by vidiet cele konverzacie napíšte mi ,budeme vdacne ako so situaciou postupovat
@kacicka1123 ja vzdy ked posielam obycajne si vypýtam doklad o zaplatení poštovného. Aby som aspon niečo mala v rukách. A posielanie postou obycajne musi predsa kupujuci pochopiť, že následky, že sa stratí balík nesie on a nie predávajúci. Toto na políciu nie je 🙂 nech si jej matka s tými vyhrážkami ide...kade ľahsie.
@kacicka1123 kto navrhol obyčajné poštovné?
@kacicka1123 ešte vam napíšem svoju skusenosť, posielala som plavky jednej pani tu na MK nove, nenosené a ona hned ako prisiel balik mi zacala vypisovať správy že čo som jej to poslala, že je to špinavé, od menstruacnej krvi a podbné hluposti. Bola som v práci takže logicky som na internete nebola, ked som sa pripojila, uz som mala asi 8 správ od nej, načo som sa už nazlostila, že nech sa nehneva, ale som v práci a nemám čas s nou riesiť jej vymysli. Poohovárala ma vsade - na MK, na FB,...dokonca cez nejakú osobu si so mnou písala, že keď jej nevrátim peniaze, zablokuje moj predaj na MK. Psychopat čistý. (Kto chce vedieť jej meno, mám ju v hodnoteniach ako zlé hodnotenie 😀 ) vrátila som jej poštovné (ani sama neviem prečo, asi z toho stresu zo začiatku). Potom si zacala vymyslať, že to bolo z mojej strany hned podvod, kedže som na obalke neuviedla svoje meno. Obalka isla na jej ziadosť obycajne a pri tomto type nie je potrebné písať meno odosielatela, VZDY to takto robím, ale keby bola inteligent, peniaze,ktoré som jej vrátila za poštovné, tam mala moje meno na výpise, ak jej už islo o to. 😂 chcem tým iba povedať, že všelijakí blazni su a nic si z toho netreba robit.
@0silvia0 sestra sa pýtala ,ci jej vyhovuje poslať ale obyčajne ,že za doporučene sa pripláca ,chcela iba za 18€s obyč
@kacicka1123 tak nech chcela obyčajne a súhlasila s tým, tak pre tvoju sestru je to vybavená vec. Viac by som to neriešila, obyčajné poštovné je vždy na riziko kupujúceho.
neriesit, zablokovat, kde sa da.
presne, ak chceli obycajne - musia niest nasledky - moznost,ze sa to strati. Kludne mohli balik prevziat a teraz chcu aj peniaze.....neriesila by som s nimi nic. Nech si idu na policiu ....nic by som nevracala.....zablokovala a hotovo....
ta dotycna ma jej adresu? lebo na obycajnu zasielku nemusi davat odosielatel adresu....
@mila23 nie ,sestra davala moje cislo uctu ,lebo mala problem s jej ,tak prevazne volala s nimi a maju moje meno priezvisko z transakcie .
@kacicka1123 teda sestra nedávala na balik adresu ale maju meno priezvisko cez ucet .
@kacicka1123 iba meno a priezvisko? pokial nevedia z akeho mesta/obce je...by som neriesila....
verim, ze je to neprijemne riesit, ale tvoja sestra urobila viac, nez dost a nemusela. nech sa dotycna vyhraza policiou, nech sa paci. ma tvoja sestra komunikaciu o tom, ze dotycna si vyziadala odoslanie obycajnou formou aj to, ze jej bolo ponuknute odoslanie doporucene?
treba si vsetko ukladat aj vyhrazky a podobne a ak zacnu s tou policiou, tak by som povedala, ze nech si posluzi.
poucenie pre sestru, NIKDY neposielat nic bez dokladu o odoslani prave kvoli takymto spekulantom. mozno sa to fakt stratilo, a prave pre toto je dobre mat doklad o odoslani a moznost kontroly zaslaneho tovaru.
Sestra mala zatlacit, ze aj ona takyto druh podvodov pozna. Nie je to predsa nic nezvycajne, vypytat za obycajne postovne, balicek prebrat a tvarit sa, ze nic neprislo. Neviem, kam chce rodinka podarenych cestovat, ale vase adresy nemaju mat odkial. Ak teda sa cez telefon ci email neda cez google dozvediet viac.
@kacicka1123 je to tvrdenie proti tvrdeniu. Policia 18€ riesit nebude, len tie problemy.
Btw, ked balicek nemaju, odkial by vedeli adresu tvojej sestry????
Asi bola iba na obalke... alebo im ju nebodaj ona sama napisala????
Však im slušne odpíšte že nech sa páči môžte to riešiť cez políciu,že máte všetky výhražne správy čo Vám píšu ako si vás nájdu a podobne že im to mile radi ukážete 😉..načo sa dohadujete a robíte si nervy..viete že ste balík odoslali (inak fakt na pošte dávajú potvrdenie o tom,že si balík poslala lebo však museli podľa niečoho sestre povedať koľko stojí poštovné ale tak môže sa stať že ste ho zabudli) nabudúce sa ponaučite a viete že musíte brat všetky dokumenty ale nič nepredávať
@kacicka1123 keď chce niekto poslať obyčajne, vždy aj poviem,že je to na zodpovednosti kupujúceho,nakoľko k obycajnemu poštovnemu nie je podacie číslo, teda si zásielku nevie kupujúci odsledovať.
No vždy aspoň zoberiem bloček z toho,čo som platila na pošte, a odfotim aspoň to, lebo inak to človek nevie proste dokázať.
Našťastie, zásielky vždy prišli, a nikdy nebol problém.
No a páni by som blokla a bolo by.
Ona chcela obyčajne, a väčšinou, keď niekto proste takto špekuluje na cene, tak potom špekuluje aj keď to príde.
Aspoň moja skúsenosť
@kacicka1123 a este pre pripad sledovat podobne inzeraty, ci sa dakde neobjavi na predaj...
@kacicka1123 mne skôr príde že podvodnícky sú ony dve.) tovar vybrali a hrajú sa že nič nemajú , polícia nebude riešiť 18 eurovú záležitosť . Napísala by som správu že z vašej strany to je všetko ok a rovno do bloku . Dovidenia