Ako prebieha policajná kontrola počas zákazu vychádzania?

28. okt 2020

Zdravim, vedel by mi niekto napisat realnu skusenost ze ako to prebieha ked vas zastavi policajt? Dopredu pisem ze nic nechystam, nikoho nejdem oklamat, ale zaujima ma ako policajti overia tolko ludi ze kto kam ide a kto hovori pravdu, ked napr do prace pytaju potvrdenie? A ked ide niekto za blizkou osobou ako to overia?

simsalabim
28. okt 2020

Mna zastavila hliadka v sobotu. Spytali sa ma, kam idem, a ze idem seniorovi odniest obed - sla som za otcom. Kedze bol obed cerstvo navareny a este horuci, cele auto vonalo pecenou kackou..... Zasmiali sa a povedali "mmmmm, dali by sme si." A pustili ma dalej.

autor
28. okt 2020

A na testovanie sa moze ist iba autom?

jakoma
28. okt 2020

na testovanie ides podla svojich moznosti..ak mas blizko, tak aj pesi ;) nam sa takmer neoplati startovat auto

autor
28. okt 2020

@jakoma no ano ale niekto mi vravel ze busom sa na testovanir ist neda, ak to nrma blizko a auto nema? Moe ist aj napr s niekym inym na aute kto ide na testovanie tiez?

221girl
28. okt 2020

prisla "razia" do otvoreneho cinskeho obchodu a vsetkych poodchytavali (sksuenost z rodiny)

tosomja
28. okt 2020

K tomu testovaniu, či autom, či peši. Môj ex je podozrivý na covid, má príznaky. A ide 50km vlakom na najbližšie voľné miesto. Tam ho objednali cez corona.gov .Nemá auto. Toľko k dodržiavaniu opatrení. 🤷

nika_m
28. okt 2020

Napr mojmu muzovi dali v praci papier o tom, ze je tam a tam zamestnany (neukazoval mi ho len spominal)...aby mali zamestnanci pre pripad, ze ich zastavia po ceste do prace policajti...na test pojdeme peso, sme v meste a mali by sme pravdepodobne mat 2 miesta tu pod nosom pomaly

malinoismum
28. okt 2020

Ako naozaj sa nemáte čoho báť, ak nevymýšľate, nebudete drzé a nebudete mať vymyslené story... Škoda, že s drzými sa vrece roztrhlo, ako aj so špekulantami. 🙂

autor
28. okt 2020

Tiez si neviem predstavit ako prekontroluju cely autobus napr

alfged
28. okt 2020

@tosomja ked zavolate na info linku uvedenu na stranke a vysvetlite, ze sa tam nemate ako dostat a uvediete najblizsie miesto testovania k bydlisku tak to zmenia. Mne tiez dali termin o pat dni 70km daleko. Po telefonate som mala do 10 min. sms s terminom druhy den v mieste bydliska.

asia83
28. okt 2020

Prečo? My to máme tu pár metrov od domu. To akože máme ísť autom? Nechápem vašej otázke. Absolútne mimo a nelogická. Testovať sa môžete hocikde. Určite nejaké testovacie miesto poblíž máte. Iba ak by ste žili na Lazoch.

mareka49
28. okt 2020

Ja napriklad chodím s 2rocnym na prechádzky po sídlisku.
Keď ma zastavia, tak mam klamať, že idem na nákup?
Alebo smerujem do najbližšieho lesa?
Nie, fakt mi decko nevydrží 24 hod doma.
Snazime sa chodiť skôr do lesa ale nie vždy sa dá.
Ako to riešite s deťmi, čo potrebuju vyvetrať?

autor
28. okt 2020

@asia83 lebo nie kazdy byva v meste ani blizko mesta kde je odberove miesto, nechaprm co vy nechapete, lebo vy to mate par metrov od domu neznamena ze vsetci, vid koment vyssie

autor
28. okt 2020

Ma este niekto nrjaku skusenost

autor
28. okt 2020

@simsalabim este by som sa ccela spytat, zastavili ta v meste alebo na hranici?

simsalabim
28. okt 2020

V BA.

deedol
28. okt 2020

@mareka49 mam tiez 2r, vzdy ideme smerom do lesa. vacsinou tam aj dojdeme, ale zial nie vzdy, maly sa pri vsetkom pristavuje, ved to poznas🙂 vyberame si nefrekventovane ulicky, nejdeme stredom sidliska. neviem to lepsie vyriesit a doma ho tiez nechcem drzat.

simca06022011
28. okt 2020

nebyvam v meste aj ked blizko mesta a odberove miesta zabezpecuje OBEC. V BB je takmer 70 OM, okolite obce maju svoje OM... cize nevidim dovod chodit niekam do tramtarie. ideme autom, kedze dcera ostava doma a my to mame take 3-4 km cize to by bola okrem "cakania" aj dlha cesta :D Ale urcite ludia okolo pojdu pesi. Ine su teraz tie od zaciatku fungujuce testovacie miesta, tam sa ludia dostavia ako vedia, ekdze nie su v kazdom meste, na kazdom rohu.
Co sa tyka skusenosti, kolegovia chodia hore dole po SLovensku a ziadneho nik nezastavit a nekontroloval. A pokial viem ani pri ceste do prace/z prace.. mna urcite nie a to chodim z dediny do mesta, kedze mala tam chodi do skoly.. dnes sme boli v uplne inom meste vyzdvihnut objednavku a nic... neveim ci stastie alebo proste nestihaju tolko kontrolovat.

ivangeline
28. okt 2020

@mareka49 Chodíme skoro každý deň na hodinu vonku. 🙃😁😀 Som drzá a nevadí mi to. Nerozumné opatrenia sú to...nerozumné... Buzeruju všetkých a nechránia rizikové skupiny.