Ako požiadať Upsvar o potvrdenie o poberaní RP elektronicky?

viki128
19. mar 2021

Maminy prosím vás, potrebujem potvrdenie o poberaní rodičáku pre poisťovňu. Mám aj elektronický podpis, ale neviem nájsť na slovensko.sk nikde tú žiadosť.
Viete mi pomôcť? Nejako ma navigovať, pripadne hodiť link ak máte pár minút? Budem vďačná ❤️

diana999
19. mar 2021

Nemajú ju na úrade?

patka06
19. mar 2021

požiadaj e-mailom konkrétny UPSVaR kam patríš, kontakty nájdeš na nete

marina447
19. mar 2021

Zavolala by som na info linku, mne tam pomohli 🙂 keď som potrebovala

rendicka
19. mar 2021

ja som minulý mesiac napísala mail každá pobočka kde spadáš má zoznam telefonicky aj mailových adries, prišiel mi potom list potvrdenie o poberaní RP do vlastných rúk. nič komplikované len na nete pozrieť si svoju pobočku a osobu resp. si tam najskôr zavolať

kate_cs
19. mar 2021

@viki128 riešila som to kvôli manželovi do prace. Len som si na stránke UPSVaR v našom meste našla pani, pod ktorú patrím podľa abecedy. Poslala som mail, že potrebujem potvrdenie o poberaní rodičáku. Napísala som moje údaje vrátane rodného čísla a ešte v ten týždeň mi prišlo potvrdenie domov poštou.

ibrunova
19. mar 2021

Na to nie je špeci formulár, normálne napíš klasickú žiadosť.

viki128
autor
20. mar 2021

@mint_blossom ďakujem krásne, a prosím, chcú aby som zadala za aké obdobie žiadam potvrdenie. Musím zadať od-do. Viem od kedy, ale neviem do kedy mám zadať. Môžem dať dátum maximálne do konca roka 2021. Ale rodičák budem mať ešte 3 roky, tak som zmätená

ibrunova
20. mar 2021

@viki128 len za tie, ktoré si už dostala, snáď nejdeš žiadať vopred.

vrabcek15
20. mar 2021

@viki128 ahoj ak to ziadas j daniam stačí im napísať,že potrebuješ to potvrdenie o poberaní rodičku za rok 2020 a oni ti ho vystavia ☺️

mint_blossom
21. mar 2021

@viki128 ked to potrebujes kvoli daniam, tak si vyziadaj za cely minuly rok.