ahojte, chcem sa spytat ak ma niekto skusenost, ze dal dietatu meno, no nie z nasho kalendara. aky je postup. je mozne ze napr. timea nie je v kalendari? vraj dane meno davaju do kalendara ak ich je na SR min. 20, tak pochybujem ze timei nie je a napriek tomu nie je v kalnedari. dakujem za prispevky. resp. kde by som nasla kompletny, ale faktkompletny zoznam oficialnych mien SR, take ktore su schvalene. lebo niektore kalendare neuvadzaju vsetky mena.dakujem
Ja mam Laru a ziaden problem 😀 Akurat matrikarka na mna v porodnici vyblafla ze ci to mam schvalene a ze to nieje bezne meno-ja som ju odignorovala a trvala na mene a ziaden problem nebol-to mala iba matrikarka fasa naladu 😉
Ja mám dcérku menom Mia Anais a manžel musel na matrike dokázať,že Anais je francúzske meno a že vie po francúzsky 🙂)). Ale inak s tým žiaden problém nebol, až na to že nám nenapísali na i dve bodky,tak ako to po správnosti má byť. Ale to je len chybička krásy 😀 . Takže s Timeou určite nebudeš mať problé 😉
Moja malá sa volá Beatrice, je to meno pôvodom z Talianska.. Ja som len na príslušnú matriku napísala mail, v ktorom som sa opýtala, či je s takýmto menom nejaký problém a oni odpísali, že nie a následne bez problémov zapísali 🙂
treba sa na konkretnej matrike spytat, podla coho sa riadia 🙂 zavolaj si, budes mat istotu. ja mam stellu a matrikarka pozrela na daku webstranku mien a normalka bez slova zapisala.... 😉
My máme Sebastiána a tiež nie je v kalendári, aj keď Sebastiánov je v skutočnosti na Slovensku určite oveľa viac ako 20. Na matrike sme nemali žiadny problém a myslím, že matrika by nemala zasahovať do toho, ako sa dieťatko volá, pokiaľ to nie je nejaké hanlivé alebo zbytočne dlhé meno. 😉
Timea ma meniny 3 .maja
http://en.wikipedia.org/wiki/Name_days_in_Slovakia
timea je 3. mája 😉
My sme dávali meno Natanael Pavol v porodnici len zapísala a bolo.
Každý kalendár má hlavné meno a potom vedľajšie mená. Natanael je 29.12. ako hlavné meno nieje, ale v kalendári je.
Tu je rozsireny, slovensky kalendar: http://calendar.zoznam.sk/nameday-sksxhor.php
Timea ma aj na Slovensku meniny 3. maja
AKO mam postopovat ked chcem mat meno syna v kalendari vola sa Thomas porade kam mam ist alebo napisat dakujem alebo ako mam postupovat dakujem
Meno mozes dat akekolvek, iba musis na matrike dokazat, ze sa ako meno pouziva. Aj matrikari myslim maju zoznam zapisovanych mien, ale staci aj pri nevycajnom mene, aby si si z netu vytlacila dokaz, ze je to naozaj meno ktore niekde funguje. Pri Timea to myslim nebude ziaden problem, to uz matrikar urcite pocul a zapisoval