Ako poslať tlačivo na obec?

21. apr 2024

Ahojte, kúpila som pozemok v jednej obci. Momentálne som dlhodobo odcestovaná, najskôr tam pôjdem možno o rok.
Musim podať na obci priznanie k dani z nehnuteľnosti? Do kedy? Dá sa to poslať na obec aj emailom, lebo osobne to nebude možné. Kde by som našla tlačivo, vzor na doplnenie, aby som im to poslala? Diky

matullienka
21. apr 2024

Kedy si kúpila nehnuteľnosť? Ak minulý rok bolo potrebné podať do konca januára tohto roka ak si kúpila tento rok tak podavas do konca 012025

autor
21. apr 2024

@matullienka kúpila som v marci tohto roka 2024

autor
21. apr 2024

@matullienka ale do januára ďalšieho roka sa tam osobne zrejme nedostanem. Tak by som to chcela teraz poriešiť. Môžem aj skôr, či je nejaký termin od kedy je to možné?

matullienka
21. apr 2024

Ja som poslala údaje na obecný úrad tam mi to vypísala, poslala mailom ja som tiež podpísala a mailom poslala späť. Zavolaj si na úrad či môžeš poslať už teraz skôr alebo až na rok

maranco
21. apr 2024

S úradmi vieš komunikovať aj cez stránku https://www.slovensko.sk je to náhrada za doporučené listy.

nikpa
21. apr 2024

Na obecnych úradoch majú bežne telefóny kde môžeš zavolať a opýtať sa...

cina1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lucka_ke
21. apr 2024

doma vytlač, podpíš a pošli poštou doporučene na adresu obce

autor
21. apr 2024

@cina1 stačí vytlacit tie dokumenty a poslať poštou? Alebo si viem na nejakom úrade v meste vybrať tie dokumenty a vypísala by som ich a poslala. Nemám momentálne tlačiareň.

autor
21. apr 2024

@lucka_ke stačí iba túto stranu, alebo niečo viac? Kúpila som pozemok.

lucka_ke
21. apr 2024

prvú + tú čo si označila + poslednú - na obrázku dve žlté a pozemok

autor
21. apr 2024

@lucka_ke tu poslednú modrú alebo ružovú? Ďakujem

lucka_ke
21. apr 2024

prvá je žltá - tam sú údaje o tebe
potom pozemok
posledná je súhrn čiže žltá
aj keď na obrázku čo si poslala nie je na poslednom mieste, ale logicky uzatvára priznanie k dani z nehnuteľnosti, lebo by si mohla mať viac nehnuteľností a do toho súhrnu ich všetky uvedieš

autor
21. apr 2024

@lucka_ke vďaka.
A ešte sa opýtam. Viem si tie papiere niekde popýtať aj na nejakom úrade v meste, aby som ich nemusela tlačiť? Pohybujem sa v okolí Trnavy. Pozemok je na východe.

matullienka
21. apr 2024

Áno, určite ti ich dajú

lucka_ke
21. apr 2024

áno, každá obec má rovnaké tlačivá

autor
21. apr 2024

@lucka_ke takže stačí sa zastaviť na obci v okolí a popýtať si papiere ku priznaniu? Ďakujem

autor
21. apr 2024

@lucka_ke dajú mi ich bez problemov? Keď ich chcem použiť v inej obci, kde dom kúpila pozemok.

matullienka
21. apr 2024

Áno veď oni netušia, kde ich budeš podávať