Ahojte, kúpila som pozemok v jednej obci. Momentálne som dlhodobo odcestovaná, najskôr tam pôjdem možno o rok.
Musim podať na obci priznanie k dani z nehnuteľnosti? Do kedy? Dá sa to poslať na obec aj emailom, lebo osobne to nebude možné. Kde by som našla tlačivo, vzor na doplnenie, aby som im to poslala? Diky
@matullienka kúpila som v marci tohto roka 2024
@matullienka ale do januára ďalšieho roka sa tam osobne zrejme nedostanem. Tak by som to chcela teraz poriešiť. Môžem aj skôr, či je nejaký termin od kedy je to možné?
Ja som poslala údaje na obecný úrad tam mi to vypísala, poslala mailom ja som tiež podpísala a mailom poslala späť. Zavolaj si na úrad či môžeš poslať už teraz skôr alebo až na rok
S úradmi vieš komunikovať aj cez stránku https://www.slovensko.sk je to náhrada za doporučené listy.
Na obecnych úradoch majú bežne telefóny kde môžeš zavolať a opýtať sa...
doma vytlač, podpíš a pošli poštou doporučene na adresu obce
@cina1 stačí vytlacit tie dokumenty a poslať poštou? Alebo si viem na nejakom úrade v meste vybrať tie dokumenty a vypísala by som ich a poslala. Nemám momentálne tlačiareň.
@lucka_ke stačí iba túto stranu, alebo niečo viac? Kúpila som pozemok.
prvú + tú čo si označila + poslednú - na obrázku dve žlté a pozemok
@lucka_ke tu poslednú modrú alebo ružovú? Ďakujem
prvá je žltá - tam sú údaje o tebe
potom pozemok
posledná je súhrn čiže žltá
aj keď na obrázku čo si poslala nie je na poslednom mieste, ale logicky uzatvára priznanie k dani z nehnuteľnosti, lebo by si mohla mať viac nehnuteľností a do toho súhrnu ich všetky uvedieš
@lucka_ke vďaka.
A ešte sa opýtam. Viem si tie papiere niekde popýtať aj na nejakom úrade v meste, aby som ich nemusela tlačiť? Pohybujem sa v okolí Trnavy. Pozemok je na východe.
Áno, určite ti ich dajú
áno, každá obec má rovnaké tlačivá
@lucka_ke takže stačí sa zastaviť na obci v okolí a popýtať si papiere ku priznaniu? Ďakujem
@lucka_ke dajú mi ich bez problemov? Keď ich chcem použiť v inej obci, kde dom kúpila pozemok.
Áno veď oni netušia, kde ich budeš podávať
Kedy si kúpila nehnuteľnosť? Ak minulý rok bolo potrebné podať do konca januára tohto roka ak si kúpila tento rok tak podavas do konca 012025