Ahojte potrebujem poradiť. Ide o to že som v UK narodilo sa mi tu bàbo a ja potrebujem ìsť na SR. Malà nemà pas tu to trva 6 týž.aby mi ho vydali a na to už nemàm čas. Dà sa nieako vycestocať bez pasu ??? Už na SR by som malej vybavila na počkanie.
ĎAKUKEM
@lucinka2016 nie, ako chces cestovat s dietatom bez dokumentu? to by si mohla kludne ukradnut hocijake cudzie dieta
@lucinka2016 a urcite tam maju zrychleny postup 48 hodin...len treba zaplatit
Ked na Svk ti vyrobia pas doslova na pockanie, tak v Uk sa to neda?
@lucinka2016 existuje tzv. náhradný cestovný doklad. Zavolaj si na slovenskú ambasádu, vybavia ti ho do 48h. Nám sa syn narodil v Nemecku a tiež sme potrebovali cestovať na Slovensko. Potrebuješ k tomu rodný list dieťaťa, jeho fotku a svoj pas. Zavolaj si tam, oni ti všetko presne povedia. Neriskovala by som, ísť bez dokladu.
@lucinka2016 nahradny cestovny doklad ti vydaju na ambasade na pockanie, musis tam prist s babom, lebo ho na mieste odfotia. Stoji to okolo 25 eur, je jednorazovy, plati len na cestu na sk a max mesiac. K tomu aby ti ho vydali ale potrebujes rodny list
Ahojte baby a potrebuje nás rodný list či stačí anglický?
@englandgirl na sk pas potrebuje sk rodny list
A v Uk?Ak by sme chceli vybaviť ten papier na cestovanie?
Máme len anglický rodný list...Potrebujem ho registrovať ze je slovak alebo niečo?
@englandgirl obaja ste slovaci, ci je otecko anglican? Od toho zalezi ake ma dieta obcianstvo a teda ci ma narok aj na anglicky pas
ak ano, tak potom nemusis vybavovat slovensky, ale ak ste obaja slovaci tak budes musiet riesit ten slovensky pas
@lucinka2016 ako si to nakoniec vyriesila
Nie obaja sme Slováci a cheli by sme ísť začiatkom marca na sk len že vybavovanie pasu je strašne zdĺhavý proces...Musíme ho najprv registrovať ze je slovak a najbližší termín máme 20februara a potom sa čaká 4-az 9tyzdnou kým nám zašlú že máme skladom rodný list a až tak sa musime zase objednať na najbližší termín pre vybavenie pasu a tam sa za pásom znovu čaká 2-3mesiace vraj....Strašný systém...Preto chceme len papier len nevieme či stačí uk rodný list a či potrebujeme znovu termín na vybavenie toho cestovného papiera pre nášho drobca...Ďakujem za rady si zlatá 😋
@englandgirl doklad na vycestovanie vybavis na ambasade na zaklade anglcikeho rodneho listu..
avsak nerataj ze na svk vybavis rodny list /cas na pockanie .
potrebujes este tu v anglicku appostilovat anglciky rodny list, potom ho dat uradne prelozit ..a mozes poziadat o svk rodny list, bud cez ambsadu alebo na svk martrike ..
a legalne maju na vydanie 3 meisace. .takze aj ked budes na svk , rataj ze mozes byt doma viac nez je ti mile
Ďakujem pekne za radu...Na sk sa planujeme zdržať aj tak min.2mesiace tak ak by trebalo ja s drobcom ostanem dlhšie...Teraz je dôležité aby sme čím skôr vybavili papier na odcestovaný odtiaľ...Ďakujem ešte raz...
@englandgirl ano kontaktuj ambsadu ale neviem ci na toto prednostne dostanes termin, ale tak vo februari mas , poziadaj vtedy a mozes vycestovat v podstate hned ...
Určite budem zajtra telefonovať ...Ďakujem pekne za pomoc ☺
@lucinka2016 zavolaj si na konzulat, tam ti povedia presne.