Ako mi vypočítajú podporu po RD?

27. nov 2019

Ahojte potrebujem vedieť.. Keby idem na podporu po rodičovskej tak mi rátajú výšku podpory z rodičaku? Chcela som ísť na podporujú po dovŕšení 3 rokov môjho syna keďže mi ho nevzali do škôlky ďakujem

klarissa25
27. nov 2019

pracovný pomer trva? A kedy má 3 roky?

autor
27. nov 2019

@klarissa25 pracovný pomer trvá a 3 roky ma koncom februára

klarissa25
27. nov 2019

tak ak máš nejakú dovolenku, možeš mať maximalnu podporu....

autor
27. nov 2019

@klarissa25 ano mam aj dovolenku ešte starú. Len kamoška mi akurát vravela mi to budú rátať z rodičaku tak som sa zľakla

klarissa25
27. nov 2019

ked ti skončí rodičak treba si zobrať 1 den dovolenky, ukončiť pracovný pomer dohodou, ostatnu dovolenku preplatí zamestnavateľ a vyjde ti max DVZ čo je momentalne 66,6083 eur

autor
27. nov 2019

@klarissa25 prepáč, ale čo je dvz

klarissa25
27. nov 2019

denný vymeriavaci zaklad z ktorého ho sa vyplaca 50%

azuritkoovb
27. nov 2019

@klarissa25 a nevieš mi poradiť??? Moja mamka ma za posledné 3-4roky odrobene cez 2roky...cize by mala mať nárok na podporu... No ma minimálnu mzdu... I v tomto prípade sa dá získať max. Podpora tým štýlom že si dá 2dni dovolenky a tretí výpoveď dohodou? @zalka
Prosím vedeli by ste mi poradiť... Predsa ide o iný prípad... No

fokuska
27. nov 2019

Tak ako ti radi @klarissa25 a plati to ak si nemala pocas RD iny zdanitelny prijem (napriklad dohodu).

Ako kamoske a aj tebe vobec napadlo, ze by sa ti podpora pocitala z rodicaku? Ved z tej sa neplatia odvody na poistenie v nezamestnanosti, RP je prispevok a nie prijem, z ktoreho sa pocitaju odvody.

klarissa25
27. nov 2019

@fokuska ano na ten iný zdaniteľný príjem som zabudla 🙂

fokuska
27. nov 2019

@azuritkoovb
1. Vypoved dohodu neexistuje. Bud dava vypoved, alebo sa dohodnu na skonceni PP.
2. Nie. To plati pre tie co boli na RD a nemali pocas roka iny zdanitelny prijem, ale trval im pracovny pomer.

klarissa25
27. nov 2019

@azuritkoovb to plati pre tie čo su na rodičaku, a trva i PP....

azuritkoovb
27. nov 2019

@fokuska
@klarissa25
Čiže u mojej mamky nie je možnosť získať najvyššiu podporu?

fokuska
27. nov 2019
autor
27. nov 2019

@klarissa25
@klarissa25
@fokuska mne to hneď neo do hlavy ale ja sa vždy necham takto obalamutit

evittam
27. nov 2019

Odkaz kamoske ze ked tomu neeozumie nech netrepe kraviny. RP jw nezdanitelny príjem z ktorého sa neodvadzaju odvody do SP na PvN cize nemôžu ti z neho pocitat podporu.
Kedy presne konci RD? Ak mas dovolenku a nemala si za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu iny zdanitelny príjem z ktorého sa odvadzali odvody na PvN a zamestnavatel ti vyjde v ústrety tak skončit PP dohodou tak že vycerpes 1-2dni dovolenky a zvysok preplatia=max.podpora. Ries cim skor lebo da sa to aj inak ak nepodpise zamestnavatel dohodu.

evittam
27. nov 2019

@azuritkoovb Nie. Bohužiaľ. VZ pre podporu je hrubý zdanitelny príjem za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu cize u tvojej mamy minimalna mzda.

azuritkoovb
27. nov 2019

@evittam ďakujem za odpovede

autor
27. nov 2019

@evittam ďakujem, dosť si mi pomohla. Vôbec som nevedela ako to funguje. Rodičovský mi končí 26.ferbruara. Starú dovolenku ešte mám. Nemala som žiadny zdaniteľný príjem. Mam to riešiť asi až pred koncom rodičaku nie? Ďakuje pekne

klarissa25
27. nov 2019

no treba sa so zamestnavateľom dohodnuť, či bude suhlasiť s ukoncením pracovného pomeru dohodou.... lebo ked nie daš výpoved na konci a máš ešte 2 mesačnu výpovednu lehotu tým padom by si nemala žiadnu max podporu....

autor
27. nov 2019

@klarissa25 ďakujem 🙏 och, dúfam, že bude súhlasiť.

autor
27. nov 2019

@klarissa25 asi treba povedať zamestnávateľovi celú situáciu však?

klarissa25
27. nov 2019

no ja som to so zamestnavateľom začala riešiť viac ako 2 mesiace dopredu...

autor
27. nov 2019

@klarissa25 a vyriešila si? Dohodli ste sa?

klarissa25
27. nov 2019

ano nemal s tým problém, on mi nechcel robiť napriek 🙂

evittam
27. nov 2019

@anonym Napíš mi IP ak chces.
No bud dohoda o skončení PP k 29.2.2020. Vycerpes 2dni dovolenky zvysok preplatia=max.podpora.
Ries do konca decembra-pisomne oznámenie o skončení RD k 26.2.2020 a následne nástup k 27.2.2020 a tiez rovno ziadost o skoncenie PP dohodou k 29.2.2020. Najlepsie osobne nechať si podpísať kopie o prevzatí a o súhlase.
Ak zamestnávateľ nepodpise tak vypoved max.do konca decembra. Bude plynúť výpovedná doba od 1.1.-29.2.2020 s tým ze nastup 27.2.2020 a cerpes dovolenku do 29.2.2020 a zvysok musia preplatit.

evittam
27. nov 2019

Zamestnávateľovi nemusis nic vysvetľovať bud podpise tvoj navrh-dohodu alebo nie. Mas cas sa zariadit ako pisem. Nemusis sa nikomu spovedat ze chces max.podporu-este sa najde debil co ti bude závidiet.