Ako kontaktovať sociálku?

ludmilka4
30. mar 2013

Ahojte dievčatá, potrebujem poradiť. Mám švagra a má krásnu dcéru, je zapísaný v jej rodnom liste ako otec avšak nie sú zosobášený, so "ženou" nežije dobre a tá malá z veľkou pravdepodobnosťou nie je jeho ale má ju rád aj napriek tomu. Keď je švagor doma je to celkom ok ale keď odíde na týždňovku behom hodiny sa dotyčná mamička zbalí aj s malou a sú preč aj tri dni niekedy aj viac, hovorí že ide do mami ale viac krát sme počuli že ju videli aj s malou v zafajčenej krčme a zdá sa, že chodieva akože do "mamy" sa opíjať. Vždy keď sa vráti domov je jej zle deň aj dva a bolí ju žalúdok takže je to pravdepodobne pravda. Chcem sa opýtať neviete náhodou ako treba kontaktovať sociálku či pôjdu za ňou hneď, či to môže urobiť aj niekto iný ako otec, a či dotyčný otec z toho bude niečo mať?

slady
30. mar 2013

@ludmilka4 a prečo to ty riešiš a nenecháš nech si to s ňou vyrieši švagor?

ludmilka4
autor
30. mar 2013

lebo sa na to už nedá pozerať ako jej vždy nakoniec uverí, hoci sa s nou háda nakoniec to nechá tak kvôli malej .... sám nevie čo má robiť, malú má rád tak trpí aj jej mamu, každý mu hovorí že tá malá nie je jeho a on sa nevie dokopať k testom asi sa bojí výsledku myslím že malú by si nechal aj tak .... vážne si myslím že nevie kam z konopy minule trochu popil a povedal že sa pôjde obesiť ... neviem ale myslím že mu treba nejak pomôcť, ale keď je uzavretý do seba ako taký tĺk a nechce o tom s nikým debatovať

dionyzka
30. mar 2013

@ludmilka4 socialku moze kontaktovat kazdy, nielen otec. Kludne sa ich opytaj ako sa takato situacia riesi ake su kroky, ake su ich kompetencie. Nemyslim si, ze Ta do toho nic. Nejdes ich predsa udat - len sa najprv poinformuj, ze co s takouto situaciu - moj nazor.

dionyzka
30. mar 2013

@ludmilka4 neviem, ci prave socialka ale nejake centra ci psycholog by vedel pomoct ako aspon otca dotiahnut k sebe a rozdiskutovat to. Su proste situacie, ked clovek uz nevie ako ich riesit a potrebuje pomoc. A pritom by mozno stacil jeden rozhovor s detskym psychologom a lady by sa pohli.

ludmilka4
autor
30. mar 2013

Ved ja si tiež myslím že by stačilo len sa porozprávať to sa nedá tak dlho dusiť v sebe musí sa to nejak dostať von.

dionyzka
30. mar 2013

@ludmilka4 urcite, a navrhnut otcovi, ci by nezasiel najprv sam za nejakym psychologom - ved na tom nie je naozaj nic zle poradit sa!

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vadimka
30. mar 2013

@zazvorka87
som pochopila, ze dievcatka nechava s imobilnou babkou?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vadimka
30. mar 2013

@zazvorka87 preboha a kam ona chodi na tri hodiny?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz