Ahojte, už 15 rokov pracujem v jednej firme, v živote som na PN nebola. Teraz ma Dr chce vypísať na PN, keďže do materskej ešte ďaleko a mala by som ležať a vyhýbať sa stresu. Momentálne pracujem síce z domu, ale pracujem - je to dosť stresov, sem tam behania do firmy... Preto by ma zaujímalo, ako by to bolo keby som ostala na PNke. Myslím finančne, keď dajme tomu je môj hrubý príjem okolo 1300€. Výšku materskej by to vraj nemalo ovplyvniť (termín 22.sept 2021)
Dakujem za každú radu.
55% DVZ z prijmu za predch. kal. rok (prve 3 dni 25%). Robi to cca 75% tvojej cistej mzdy. Vysku materskeho ti tato PN urcite neovplyvni - tebe sa bude materske vypocitavat z prijmu 2020.
Ja som.mala hrubu cca tiez takto..sla som na pnku hned ako som sa dozvedela ze som tehu...pnku som mala okolo 650 eur 700 podla dni v mesiaci aaaa na matetsku som normalne nastupila ukoncila pnku a matersku mam vyssiu od pnly ovela tskze neovplybni to...a za mna utcite chod na pn neviem si predstavit kde by som utekala zvrackat a spinkat v pracii 🙂)))