Ahojte, potrebujem poradiť, je možné od 1.1.2013 pracovať na dohodu aj ked dostávam podporu v nezamestnanosti ? Aká je max. výška zárobku a ak oje to v tomto prípade z odvodmi .
Ďakujem
Zuzka
ahoj, ano, mozes pracovat i na dohodu, ale max. do vysky mes. prijmu 143,40eur z dohody
ahoj, ak si na úrade práce v evidencii a poberáš podporu v nezamestnanosti zo soc.poisťovne, môžeš pracovať na dohodu, pokial tvoj mesačný hrubý zárobok neprekročí viac ako 143 eur, teda, aby som bola presná, aj 40 centov. /143,40/ Čo sa týka odvodov, treba kontaktovať daňový úrad, zavolaj tam a určite ti poradia. 🙂
s odvodmi na daňovom úrade ťažko porada, odvody sa platia do poisťovní 🙂
odvody budeš mať podľa toho, či budeš mať pravidelný príjem /každý mesiac/ alebo nepravidelný príjem.. ak pravidelný príjem, tak 13,4 ˇ% z platu.. ak nepravidelný príjem, tak 11%
no baby ja neviem, od 01.01. 2013 vo veľkom vsetkych dohodarov z uradu prace vyhadzovali z evidencie......
a pracovnicka na upsvar mi vravela, ze ked si najdem pracu na dohodu, bude ma musiet vyradit.....
dohodu o vykonaní práce alebo dohodu o pracovnej činnosti, aký je tam vlastne rozdiel?
Ahojte, ako je to teraz? v r. 2015? Je možné pracovať na dohodu aj ked dostávam podporu v nezamestnanosti? alebo mi davka zanikne, Oplati sa mi podpisat dohodu na zastupovanie na 2 tyzdne?
Ďakujem
Max. vyska zarobku na dohodu popri podpore je 143,40Eur. Tak ma aspon informovali pracovnicky na Urade prace.