Ako je to s podporou?

mpmhmp
16. feb 2014

Ahojte zamestnana som od februara 2011 potom som v juni toho roku isla na rizikove a na matersku doovolenku som nastupila v novembri 2011. Zmluvu som ale mala na dobu určitu do februara 2013, teraz som čitala, že sa mi to automaticky predlžilo na dalsie 2 roky ked som na materskej, tak by ma zaujimalo či budem mat narok na podporu ked mi v novembri tohto roku skonci materska???? dakujem

drmouse
16. feb 2014

@mpmhmp Podľa nového zákona sa rátajú posledné 3 roky a z toho musia byť odrobené aspoň 2 roky, tak neviem, ako sa do toho ráta materská. Obrátila by som sa s touto otázkou na Mgr. Lenku Banskú zo Sekcia sociálnych vecí a rodiny (socialne.veci@upsvr.gov.sk). Ona skôr bude vedieť, poprípade Vám odporučí, kam sa treba obrátiť 🙂
Podobná téma, ktorá Vám možno pomôže.
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/mam-narok-na-podporu-po-rodicovskej/

slavka034
16. feb 2014

nie som si celkom istá,ale zdá sa mi,že v novembri 2014 nebudeš maž nárok na podporu,pretože tebe sa prerušenie poistenia skončilo už vo februári 2013..Nárok by si mala ak by si po skončení pracovného pomeru v tom februári 2013,išla na UP...a neviem či sa automaticky zmluva na dobu určitú predlžuje..asi skôr nie ako áno.🙂