Viete mi niekto poradiť ako sa prepláca PN. Viem totiž, že prvých 10 dní platí zamestnávateľ, a po 10 dňoch Soc poisťovňa. Ale aj spätne od prvého dňa? Alebo iba napr za 11. A 12ty deň....??? Počítajú sa aj víkendy?
Počula som, že ak marodovať tak určite viac ako 10dni. Je to pravda? Vie mi niekto poradiť? Resp o aké sumy ide? Zvažujem ci sa vrátiť po 7 dňoch alebo počkať až na ten 11ty, či je to fakt pravda ze sa to nejak reálne oplatí. Ďakujem
@annaxx28 nie ze do konca mesiaca... Ale do konca pnky...
prvých 10 dní zamestnávateľ , potom sociálna poisťovna až do ukončenia PN . Platia sa všetky kalendárne dni , veď si chorá každý deň , nie len v praco. dni. 🙂
@klarissa25 jak hej preklep 😉👍👌
Dobry den. Ja sa tu trosku pripletiem do diskusie. Poprosim Vas o radu. Momentalne som PN 10 dni cize marodka sa mi zacala 5 dni pred koncom mesiaca januar. A moja otazka teda znie ci potrebujem prechodku z mesiaca na mesiac aj v pripade ze dnes je este len 10 dni pnky a prechadzala som z mesiaca januar na mesiac februar. Dakujem za odpoved
@gerry22 potrebujes prechodku, resp. u nas sa vystavuje automaticky.. cize ju dostanem vzdy. Cize predpokladam ze ju treba 🙂 do socialky ale podla vsetkeho nepojde.
@simca06022011 dakujem za odpoved.
@simca06022011 prosim ta...som pn,budem pn aj po 10 dnoch...tak nejaky papier mam zaniest aj do socialnej poistovne alebo to posle zamestnavatel?Dostala som 4 tlaciva pn.Cervene a cierne som dala zamestnvatelovi,mne ostalo zelene a pod tym co bolo cierne si nechala dr...dakujem
Nie nic nebudes zanasat... zamestnavatel posle jedno do SP. Ak budes PN na prechode mesiacov, tak vtedy este dostanes jedno tlacivo a to sa odnasa.
Nerozuniem co chceš áno aj víkendy 10 dní zamestnávateľ potom sociálna poisťovňa...