caute baby.
ako je to s kontrolou pocas pn? chodia iba pocas standardnej pracovnej doby napr. do 16:30 alebo aj neskor? chodia aj cez vikendy?
pn som este nikdy nebola, lekarka mi dala vychadzku jednu poobede nakolko som byvam v byte a mam psa. tak som jej povedala, ze potrebujem kvoli venceniu. diky za vase skusenosti.
@mogaa dakujem pekne za skusenost. no ak by ma nenasli doma tak len so psom von a to bohuzial musim s nim ist. snad pre to budu mat pochopenie, no.
@simonaprava obávam sa, že nebudú mať pochopenie. Mala by si chodiť von len cez vychádzky.
@simonaprava vychádzku so psom budú akceptovať jedine ak žiješ v domácnosti sama
@andrea_82
@ivkazba baby nebyvam sama ale manzel ma niekedy 12stky. a ked nam to vyjde tak ze sme obaja v praci tak odbiehame pocas obednej prestavky ho vyvencit. lebo nevydrzal by, kym ja pridem z prace najskor o pol 6. chapem ze to pre nich nie je argument no ked nebude moct manzel urcite s nim pojdem von.
Chodia hocikedy aj cez víkend ja som mala nie raz ,a pokiaľ nie si doma mimo vychádzky a nemáš papier od lekára, tak ti to ťažko prejde . Žiaľ musíš sa zariadiť tak aby si vencila v čase vychádzky, ja som ked nikto nebol doma dala vyvencit bohužiaľ len tak,se som vyšla z brány, urobila cik a išla hore . Mala som so sebou telefón pokiaľ by volali aby som hneď odniesla psa a išla dole ....
@meggie393 ano takto nejako to budem musiet riesit tiez. ako pisem, som 1x pn, nemam doposial vobec skusenost.
@simonaprava hej jasné chápem...preto hovorím ako som to robila ja ;) žiaľ socialka je neúprosná v tomto a je im jedno či máš doma psíka alebo nie :/
@meggie393 hej a najcastejsie radi navstevuju paradoxne tych, ktori cerpaju pn raz za 10 rokov :D a ti co su stale doma, tym nepridu. :D
@simonaprava veľmi záleží aj na tom, kvôli čomu je PN. ak to nie je infekčného charakteru, bolo potrebné požiadať OL o viacero vychádzok a vysvetliť situáciu. ak to je charakteru infekčného, tak jedna vychádzka denne je až-až a nikoho to nebude zaujímať, keď ťa doma nenájdu
@simonaprava pred 6 rokmi som tiež po dlhom čase maródovala. 3 mesiace nič a potom v priebehu 1 týždňa prišiel mladík 2x.. takže nespoliehať sa ani na to, že bol tu včera, super, mám mesiac pokoj.
@simonaprava kontrolór dostane náhodne vygenerovaný zoznam, on nevidí ani tvoju PN-ku a ani nevie s akou diagnózou si doma😉 a teda venčenie ti naozaj neuznajú ako dôvod na nedodržanie liečebného režimu - na to máš tie vychádzky....
@simonaprava ja by som to na Tvojom mieste riesila tak ( tiež mam psa a dosť aktívneho) že by som ho vyvenčila skoro ráno tak, aby bol unavený až do poobedia
@simonaprava áno to som povedala aj ja ,ja som bola na pn kvôli IVF, celkovo som bola na pn 3x za celý môj život a hneď po týždni ma prišli navštíviť 😡 ale bola som doma takže mohli prísť kedy chceli a ak som bola u lekára mala som papier.. Ako bolo spomenuté už, majú náhodne vygenerovany zoznam ..
Mne dr hovorila že prvých 10 dni neprídu lebo PN platí zamestnávateľ. Takze sociálka s tým nič nemá a teda o kontrolu ju zamestnávateľ môže požiadať keby má podozrenie. Ale teda neviem či to je pravda
@lucia147852 toto je pravda, prve dni dava podnet socialke zamestnavatel alebo ten moze sam prist na kontrolu 😉
Vysvetli lekárovi nech Ti dá vychádzky aj dopoludnia.Rano psa vyvenčenci do 8-8,30 hodiny,väčšinou chodia po pól deviatej,tak by si to mala v pohode stihnúť.
dobry den ja sa chcem spytat prvych10 dni plati zamaestnavatel nie?cize teoreticky kontrola zo Socialky by nemala co robit u ludi...nie?
@lucia147852 presne to som sa chcela spytat
@simonaprava môžu prísť kedykoľvek od 6:00-22:00 a aj cez víkendy , dokonca chodili aj cez Vianoce😉