Bola mi nariadenia domáca izolácia kvôli kontaktu s pozitívnou osobou. Musím si vybaviť pn do testovania alebo môžem mať homeoffice?
Ak by som bola do doby testu na PN a test by bol negatívny, PN sa mi hneď zruší?
A čo v prípade pozitívneho testu....musím byť PN alebo je možnosť pracovať homeoffice?
Neviete poradiť?
treba zavolat osetrujuceho lekara on vystavi PN a po odbere a negativnom ceste zas zrusi tak som to ja urobila a na druhy den som sla do prace
@katka708 stale mozes byt na HO nemusis brat PN ani neber ak nie si chora a vladzes robit HO tak rob nikde nemusis nahlasovat je to v pohode vlastna skusenost
Ahojte, vedeli by ste mi poradiť, ako to prebieha po uplynutí tých 10 dni od pozitivneho testu? Musim ist na test alebo automaticky do roboty, mám potom hlásiť na Sociálnu poisťovňu ukončenie PN alebo to robí zamestnávateľ? Členom domácnosti tiež končí karanténa, či sa počíta, že posledný deň mojej karantény som bola ešte pozitívna a majú byť ďalej v karanténe?
ďakujem
@lumarque Ahoj. 10 dní po tvojom pozitívnom teste ti končí karanténa, pokial už nemáš príznaky. Spoj sa so svojim lekarom, on ti ukončí PN a oznami to soc.poisťovni. Papiere pre zamestnavatela da tebe a ty ich odnesieš do prace. Pre testovávať sa nemusíš. Osoby, ktoré žijú s tebou v domácnosti a doteraz mali negatívny test, by sa mali ku koncu tvojej karanteny dať pretestovať. Pokial budu negatívny, končí im karanténa spolu s tebou, pokial budu pozitívny, majú novú 10 dňovú karanténu odo dňa, keď boli pozitívne testovaní
@adriana1980 dakujem, a keby oni natestovali pozitivne ja uz nie som v karantene?
@lumarque Nie. Ty už si prekonala chorobu a už nie si infekčná.
Môžem sa opýtať či sa karanténna PN môže vystaviť aj o pár dní neskôr? Napr.oddnes som v karanténe, dnes,zajtra a pozajtra som na home office a PN by bola od nasledujuceho pondelka? Ďakujem
Ide mi hlavne ako je to zo zákona aby mi niekto niečo nevycital....