Ako funguje doprovod dieťaťa počas kúpeľnej liečby ?

montemotherone
22. jan 2020

Ahojte, ako to momentálne funguje? Je možné pri doprovode dieťaťa aspoň určitý čas kúpeľnej liečby využiť OČR? 🤔 (Som zamestnaná, normálne pracujem)

evittam
22. jan 2020

@montemotherone Nie. PN. OCR je ošetrenie clena rodiny a dieta je v starostlivosti daného pracoviska ako aj keď si s nim v nemocnici.

janage
22. jan 2020

@montemotherone ahoj momentalne neviem ale pred troma rokmi som pisala priamo na ustredie a odporucam aj tebe. Ja som mohla vziat ocr 10 dni. Bola som ale poistovnou zdravotnou schvalena ako doprovod. Na pobocke mi odpisali ze nemozem, ustredie ze mozem a potom pani na pobocke opravila ze PN odporucaju lebo ju mozes uplatnit na cely pobyt a ocr len 10dni. Pritom jasne som jej pisala ze ja chcem 10 dni len ocr a zvysok dovolenka. Podmienkou oboch ale bolo ze zdravotna poistovna ma schvalila ako doprovod.

evittam
22. jan 2020

@janage OCR je blbosť ako som uz napísala. Ty si len doprovod. O dieta sa nestarás.

janage
22. jan 2020

@montemotherone napr. V smrdakoch deti, ktore este nechodili do skoly mohli byt len s doprovodom v kupeloch a ten doprovod sa o ne aj staral pocas pobytu. Tak isto v tatrach doobeda procedury a poobede liecba pozostavala z pobytu na vzduchu, teda ak si bola ako doprovod ty si brala dieta na vychadzky, tury. Nie sestry ani personal. Oni len procedury zabezpecovali.

evittam
22. jan 2020

@janage Tak možno z tohoto pohladu ale je to diskutabilné....

janage
22. jan 2020

@evittam ked najdem v maily poslem odpoved ustredia soc. poistovne. A teda ja som starala, to nie je nemocnica. Dieta mas na starosti ty.

janage
22. jan 2020

@evittam a ta Pn je paragraf zdrava osoba doprevadzajuca choru (presne si nepamatam) cize ty si doprovod a,staras sa. Pn mozes celu dobu ocr 10 dni

evittam
22. jan 2020

@janage Ja viem.

montemotherone
autor
22. jan 2020

@evittam starám. Sestričky s ním nebudú mať nič spoločné. Budem ho vodiť na procedúry, na stravu, budem za neho zodpovedná v čase medzi tým... je to podstatný rozdiel ako keď ide samé a celý deň je v starostlivosti sestier 😏

montemotherone
autor
22. jan 2020

@janage presne tak. Dávnejšie som absolvovala kúpele s dcérkou a teda padala som na hubu. Lebo program nabitý, procedúra jedna za druhou, prezliekať, po bazéne osušiť a bežať ďalej... Sestry len podali liečivo, nastavili procedúru. Deti ktoré tam boli samé, tým zabezpečovali program a starostlivosť počas celého dňa.

montemotherone
autor
22. jan 2020

@janage inak na niektorých fórach bola spomenutá tá PN, ale teda to som v živote nepočula 🤔 Vďaka veľká. Prezistím u dr 😉

montemotherone
autor
22. jan 2020

@janage a písala si na ústredie Sociálnej alebo zdravotnej poisťovne?

evittam
22. jan 2020

@montemotherone Uz som sa vyjadrila vyssie. Nehadam sa.😉

janage
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janage
22. jan 2020

@montemotherone poslem do ip lebo su tam moje osobne udaje alebo skusim nejako bez nich

janage
22. jan 2020

@montemotherone ja som mala raz ocr, raz tu pn

janage
22. jan 2020
janage
22. jan 2020

@montemotherone podmienkou je ale to schvalenie teba ako sprievodu to mas v liste o schvaleni kupelnej liecby zo zdrav. poistovne, ze ta schvalili ako sprievod

janage
22. jan 2020

@montemotherone a pn vypisuju v kupeloch

montemotherone
autor
22. jan 2020

@janage v oznámení o schválení to mám takto

janage
22. jan 2020

@montemotherone pisem ip

janage
22. jan 2020

@montemotherone ocr mi vypisala pediatricka po predlozeni spravy z kupelov po skonceni kupelnej liecby. Ale musela som si tie papierovacky (ze moze mi vypisat ocr) sama pozistovat. A jej zdokladovat. Lebo prvykrat sa s takym stretla, tiez chcela mat na poriadku.

janage
23. jan 2020

@evittam ten paragraf sa vola zdrava osoba sprevadzajuca choreho. A kvoli tej ocr som pisala priamo na ustredie soc. poistovne cez ich kontaktny formular na web stranke. Musis uz len zistit ci sa od 2016 nieco nezmenilo

janage
23. jan 2020

@evittam prepac malo byt autorke

joasha
15. jún 2021

Pochopila som to správne? OČR mi môže vystaviť aj detský lekár?
Trochu sa tomu bráni.
Volala som si do kúpeľov, vystavujú iba PN. Ja nechcem PN.
Sprievod schválený zdr. poisťovňou mám.
Len sa mi zdá, že sociálna poisťovňa bude robiť problémy.

janage
15. jún 2021

@joasha veď napíš mail priamo na ústredie sociálnej poisťovne. A budeš mať jasný argument pre pediatra.

joasha
15. jún 2021

Písala som na pobočku do Považskej Bystrice.
Takúto odpoveď som dostala:
"Dobrý deň, prepáčte nie som lekár a zdravotný stav Vášho syna neviem posúdiť.
Likvidujeme nemocenské dávky a podmienkou výplaty ošetrovného je splnenie podmienky osobnej a celodennej starostlivosti. Zákon interpretujeme a ošetrovné v zmysle platnej legislatívny posudzujeme a následne vyplácame.
To, že povolila sprievod zdravotná poisťovňa súvisí pravdepodobne s možnosťou pobytu spolu so synom v kúpeľoch, nie s výplatou ošetrovného. Môžete osloviť kúpele, aby vystavili PN na obdobie počas doby pobytu v kúpeľoch, ako sprievod dieťaťa. Či bude možné vystaviť PN pri prestriedaní sa rodičov povedať neviem. Je to len v kompetencii lekára v kúpeľoch.
S pozdravom ..."

Nejaká štandardizovaná odpoveď.
Spýtaš sa na troch pobočkách a dostaneš 3 rôzne odpovede. Záleží na koho natrafíš.
Ja pediatra ukecám a potom sa asi budem hádať s posudkovou.

joasha
15. jún 2021

Toto bol vlastne druhý mail.
V prvom mi odpísala, že nemám nárok na ošetrovné, nakoľko nespĺňam podmienku celodennej starostlivosti.
S tým nesúhlasím.
Syn má Aspergerov syndróm.
Nemôžem ho tam nechať nikomu.

janage
15. jún 2021

@joasha písala som aj v predchádzajúcom staršom príspevku, že na ÚSTREDIE nie pobočku.