Ako funguje český kataster?

4. jan 2024

Nevie niekto ako funguje cesky kataster? Dopracujem sa nejako k informacii kolko a ake nehnutelnosti vlastni konkretna osoba v konkretnom meste?

kate211
4. jan 2024

Len cez identitu (napr. Bankovni) obcana. Ako neobcan mozes zistit len kto vlastni konkretnu nehnutelnost. Bez overenia identity obcana nezistit kolko nehnutelnosti vlastni konkretna osoba.

Ak chces, posli mi spravu co potrebujes vediet a ja sa ti na to pozriem.

autor
4. jan 2024

@kate211 Si sa pomiatla? Ja ti nebudem posielat ziadne bankove udaje!!!!

koniarova
4. jan 2024

Kde píše, že chce od teba bankové údaje?🤦🤦🤦🤦sa spamätaj. Chcela ti pomôcť.

kate211
4. jan 2024

Nechaj tak, neries to.

autor
4. jan 2024

A ake udaje chces? Ja potrebujem postup ako zistit kolko nehnutelnosti ma osoba x.

lienocka2808
4. jan 2024

Halooo ona nechcela od teba bankove udaje, alr chcela vam zistit to co potrebujete s pouzitim svojich bankovych udajov. Od vas chcela co potrebujete vediet.

liz_lemon
4. jan 2024

no, a tu vidime, ako su na tom Slovaci s citanim a porozumenim, v praxi 😂

koniarova
4. jan 2024

@liz_lemon možno to chcela počuť v češtine 😁😁

anickabasnicka
4. jan 2024

@autor @kate211 chtela po tobe zrejme jmeno toho cloveka, ktereho hledas v katastru. tvoje bankovni udaje si strc za klobouk. ty jsou ji k nicemu. ....a k tomu katastru, v ceskem se nedozvis, kolik ma konkretni osoba majetku apodobne. u nas se musi zadat bud cislo parcely nebo popisne cislo budovy .a pak se ti ukaze majitel. jmeno bohuzel zadat nelze.takze jestli chces vedet, kolik nehnutelnosti vlastni konkretni osoba, musis si o to pisemne pozadat a uvest duvod, napr. dedicke rizeni atd. jen tak mas ale smulu.

autor
4. jan 2024

@lienocka2808 Ale ja sa tam prihlasim aj sama. Len potrebujem vediet kde.

dskjhfdlkdjhl
4. jan 2024

A preco sa nespytas priamo tej osoby, ktoru chces takto lustrovat?

anickabasnicka
4. jan 2024

@autorka katastr nemovitosti . ale jak pisu, jen podle jmena nezjistis nic.

kate211
4. jan 2024

@anickabasnicka Cez dalkovy pristup, identitu obcana zistis co vlastni konkretna osoba (jmeno, datum narozeni nebo RC) v konkretnom katastr. uzemi. Podobne ako slovensky kataster (akurat zadavas okrem mena aj datum narozeni)

kate211
4. jan 2024

Autorka: ak niesi obcan CR, tak sa neprihlasis cez identitu obcana.

anickabasnicka
4. jan 2024

@kate211 tak to se musim podivat.resili jsme ted dedictvi jakna cr tak v sr, a jen ve slovenskem katastru sle najit podle jmena. v ceskem slo zadat jen cisla parcek nebo budov.jo, a jsem cr.

autor
4. jan 2024

@kate211 Ty si z Ceska? Preco pises po slovensky?

kate211
4. jan 2024

Autorka: ak chces, napis mi udaje do spravy
-Meno a priezvisko osoby
-datum narodenia alebo rodne cislo
-obec alebo katastralne uzemie

Ja ti zistim, kolko a co vlastni tato osoba v danom katastralnom uzemi.

Nic viac neries, prosim 🙏

anickabasnicka
4. jan 2024

@autor proc by obcan cr nemohl psat slovensky? obcanstvi neni vazane na rec, moje mamka byla slovenka, mela obcanstvi cr a kdyz komunikovala s nekym ze slovenska, tak jedine slovensky. jinak cesky umela perfektne

babulkomale
4. jan 2024

@kate211 ahoj, takze v CR to nemaju tak ze na mape konkretneho mesta si zadam adresu a ked kliknem na dom, ukaze mi vlastnika?

anickabasnicka
4. jan 2024

@kate211 znovu opakuji, podle jmena v ceskem katastru nic nenajdes. navic tuto nfo jsi ty sama psala v roce 2021 jine tazatelce takze mi laskave prozrad, kdy se katastr v cr menil,aby se dalo vyhledavat i podle jmena.ja tuto moznost ani dnes nenasla

@babulkomale musis zadat konkretni adresu, aby ti ukazalo , kdo je vlastnik. ... cislo parcely nebo primo cislo popisne te budovy .pred chvilkou jsem ten katastr prohlizela. takze asi vim, co je v nem. ..i kdyz je pravda, ze se neprihlasuji pres identitu, ale normalne me to pusti na stranky katastru, zrejme protoze jsem v cr a jsem obcan cr

kate211
4. jan 2024

@anickabasnicka Ja ti znova opakujem, ze najdes. Poslem screen v sprave.

anickabasnicka
4. jan 2024

@kate211 hmm, posli.

kate211
4. jan 2024

@babulkomale Musis zadat adresu cislo popisne/cislo parcely a ukaze ti vlastnika.
Ked sa prihlasis cez identitu mozes podla mena osoby a datumu narodenia osoby dohladat co tato osoba vlastni v konkretnom katastralnom uzemi.

babulkomale
4. jan 2024

@kate211 ďakujem 🙂

babulkomale
4. jan 2024

@anickabasnicka pustilo ma to, stacilo vyplnit kod z policka.
Zaujimave, ze v ceskom katastri je len meno a v nasom uplne vsetko vratane datumu narodenia a sposobu nadobudnutia.

kate211
4. jan 2024

@babulkomale Datum narodenia a sposob nadobudnutia mas na liste vlastnictva. Ten si musis zaplatit. Jedna strana stoji 50 Kc.

kate211
4. jan 2024

@anickabasnicka Poslala som.

babulkomale
4. jan 2024

@kate211 aha, zaujimave. Ja tie udaje poznam, len som bola zvedava, ako to funguje. Ktovie preco je v tom taky rozdiel medzi SR a ČR.
U nas v podstate kazdy vie, kedy si sa narodila 🤭 o kazdom susedovi.

autor
4. jan 2024

@kate211 To je nejake divne, ze vyhladavat mozes len ako obcan. Vasciu hlupost som nepocula. Naco chces aj rodne cislo a datum narodenia? Ved to sa da rychlo zneuzit k podvodom.

kate211
4. jan 2024

@babulkomale V SR sa to da jednoducho vyhladat a je to zdarma. V CR ked uz chces vediet nehnutelnosti konkretneho vlastnika (podla mena), musis cez identitu obcana. V SR mozes zadat len meno, v CR musis aj datum narodenia alebo rodne cislo. Ked chces kompletny list vlastnictva (sposob nadobudnutia, datum nadobudnutia, tarchy, zastavne pravo), musis si to zaplatit. V SR je to zdarma.