Ako dostať papiere na sociálnu poisťovňu?

viki128
30. sep 2020

Ahojte, možno vám moja otázka prúde zvláštna, veď poslať poštou alebo odniesť osobne.. No ide o to že dajme tomu že chcem poslať.. Dám to všetko (žiadosť o príspevok na dieťa a prihlásenie na dôchodkové poistenie + prílohy) len spolu do obalky a pošlem na adresu? Len tak bez nejakej správy čo vlastne chcem?
Alebo ak pôjdem osobne..uz som tam bola a sú tam len rôzne kancelárie.. Ako viem kam mam vôbec ísť a komu to dať.. Aaaa pomoc prosím

pieksamaki
1. okt 2020

@viki128
Na ŕecepcii dole ti povedia....bezne su to oddelenie statne davky.
A ked to das do obalky....ano vedia to zaradit kam treba...podla mena a vyplnenej ziadosti sa zorientuju.

lula313
1. okt 2020

Pošli postou(samozrejme doporučene), kľudne tam daj sprievodný list s uvedenými prílohami.

simca06022011
1. okt 2020

Neboj sa oni vedia čo budeš chcieť, žiadny list s prílohami vôbec netreba, skôr je to úplne zbytočné .. Preto su tie tlačivá... Ale ak to nemáš ďaleko, isla by som osobne, práve kvôli tomu ak by niečo bolo v poriadku, hneď sa to dá opraviť. No a ktoré dvere? Nuž ako na každom úrade je ich tam kopa😊 treba si prečítať ak nemáte vrátnicu alebo jednotnú podatelnu. A ak by si náhodou vosla do iných dverí, pracovníčka ta pošle do správnych. Nie každý tam chodieva a pozná, čiže sú zvyknuté. Prispevok na dieťa asi nemyslíš ten pri narodení? Prídavky na deti? Ci? Tieto veci rieši UPSVAR, teda aspoň čo viem...

viki128
autor
1. okt 2020

@simca06022011 áno myslím ten pri narodení 🙂 Ďakujem

sonnenshein
1. okt 2020

@viki128 Ja som to vsetko vyriesila cez mail. Zavolaj na socialnu poistovnu, poinformuj sa Kam to mas poslat, povedia Ti mail, a vybarco

klaudiaden
1. okt 2020

Isto máte aj vy na pobočke zbernú schránku. Ja keď som potrebovala zaniesť papiere, tak som im to tam šla proste hodiť a bolo

aandrea9
2. okt 2020

@viki128 príspevok pri narodení dieťaťa vypláca Úrad práce, soc. Vecí a rodiny, nie sociálna poisťovňa

alexandra2468
2. okt 2020

Aj ja vsetko mailom (vdaka bohu za koronu)😃 a teda som danej pani mailom aj zdoraznila, nech mi prijatie mailu potvrdi, ako aj spravnost a kompletnost dokumentov.