Dobrý deň
Som na PN a dnes mi prišla kontrola ale nefunguje nám zvonček. Celý deň som bola doma s deťmi nakoľko sú choré majú teploty. Nasla som si neskôr zmeškane hovory ale mala som tichý režim. Nechali mi len papier v schránke moja Otázka je ako dokázať že som bola doma z deťmi? Prosím vás ďakujem za odpoveď a radu
ved im zavolaj a povedz pravdu.
@bublinka1426 preco si nedavat na tichy rezim? Pri dnesnom obtazovani agentmi s teplou vodou a podobne? Ked si chory mas aj oddychovat, a ked telefon zvoni kazdu chvilu...
@cookie29 agentov si jednoducho vypneš na stránke https://nevyziadanevolania.sk/
ak by ti napriek tomu zavolali tak nahlásiš a dostanú pokutu
Zavolaj im a vysvetli situáciu, plus by som si pýtala potvrdenie od lekára.... Ale ak vieš ze máš pokazený zvonček tak bud dostupná aspoň na telefóne. Oni nemajú odkiaľ vedieť ze si doma len mate pokazený zvonček a takisto ze sa ti nedovolal lebo mas vypnuté zvonenie. Oni si robia len svoju pracu
@cookie29 prave preto ==> ze ma pokazeny zvoncek a moze prist kontrola, napriklad??? celkom logicke nie? 🙂
Nedokazes.oni urobili všetko čo mali a je tvoja chýba.ze sa k tebe nedostalizajtra tam volať s pokusom o vysvetlenie.ale vieš takých tam majú ...
@janinah ved prave ze tolko PNniek sa zneuziva a potom na to doplacaju aj taketo omyly.
Bohužiaľ máš mať opravený zvonček. Ak nie, tak dostupná na mobile. Neviem ako to vykecas. Záleží od pracovníka. Skus zavolať svojej doktorke, nech ti dá potvrdenie
@julietta112561 keď si pn a vieš ze zvonček máš pokazený si mala dat lístok ku zvončeku ze je pokazený a tel nedávať na tichý režim 🙈
@julietta112561 keď si si neskôr našla zmeškané hovory zavolala si späť a čo si zistila?
No neviem veru, ci ti toto prejde. Ja som tam bola na PN, ked sme mali pokazeny zvoncek. Bola som dlho, tehotna, tak som to vyslovene pre istotu riesila. A bolo mi povedane, ze musim uviest uz do papiera pri vypisovani PN , ze zvoncek nefunguje a uviest tam telefonne cislo miesto toho, na ktorom budem dostupna.
@lucilaines zial dala si tichy rezim, to sa moze kazdy tak vyhovorit. :/ jedine zeby mala potvrdenie o chorobe dietata ktore ma horucku doma a potrebuje opateru ale kedze je ona na PN nie je na OCR...
Podľa mňa sa s toho nevymotas... PN ti ukoncia.. vybav si OCR...
Pokazený zvonček, nedvihať telefon a byt na PN.
No neviem, ako budú reagovať ked zavoláš
Na pokazený či nefunkčný zvonček sa vyhovára asi každý kto nebol doma😀.. Toto by som ja neakceptovala na mieste SP. Ja som tiež PN a prvé čo som skontrolovala keď som prišla s PNkou domov bol práve zvonček, a občas zazvonim len tak, či náhodou sa mu batéria nevybila.. Ak si v činžiaku a zvonček nefunguje,treba to oznámiť správcovi aby to napravil.Ak má RD a nefunguje je to otázka pár eur a chvíle času od manžela. Buď sa z toho vykecas alebo nie..Bude to o šťastí , žiaľ.
@janinah mohla ale ak je neuverí kontrola možno jej uverí lekár a vystaví jej potvrdenie. Ved v dnešnej dobe hlavne na slovensku je veľa ochotných lekárov ktori keď vystavia PN na fiktívne diagnózy, nemajú problém vystaviť aj potvrdenie. Vidieť to aj tu denne, stačí ze žena nájde pozitívny test a už je na pn
Aj keď teda za mňa osobne pri toľkých fiktívnych PN by som nekontrolovala len pacientov ale aj lekárov, pretože na pokazený zvonček a vypnutý telefón sa môže vyhovárať každý. A ak sú raz podmienky dane na poberanie PN tak ich treba dodržiavať.
@anjelicek26 PN neukoncuje SP, ale lekar. autorka nedostane za tento mesiac davku, to je cele.
@sisa_s fiha tak to maju dobre premyslene uz.
Google uchovava polohu - mozes si pozriet - ukazat v ktorom datume/case kde si bola:
https://vosveteit.zoznam.sk/neviete-kde-ste-bol...
@hiro staci si nechat telefon doma... To jej urcite nevezmu
@sense nebude prva ani posledna, ktora jednoducho tuho spala. Keby ludia nezneuzivali, bolo by to jednoduchsie.
@julietta112561 ja by som to skusila s pravdou, predpokladam, ze je to prvykrat. Maximalne Ti stiahnu davky. A ak mozes, deti boli tiez u lekara? Mozno im ukazat, ze ste chori vsetci. Ale ako pisu @bublinka1426 a sense, ten zvoncek, nuz mohla si tam dat aspon listok, ze nefunguje...
@maranco jo, teoria a prax.
@sisa_s @veronikaszabova :D Vlastne ano... Ale zase kto by isiel do divociny mesta bez telefonu? 🙂 Ani ako zaplatit, ani si objednat odvoz, zahrat hru, obvolat znamych 🙂
@sisa_s tak za mňa by to tsk malo byt. Nežijem na svk a u nás kontroly nechodia ale teda ani k PN sa nedostaneš ľahko. Môže ta prísť skontrolovať zamestnávateľ keďže prvý mesiac platí on a rovnako ak ma podozrenie ta môže poslať k inému lekárovi ci je PN oprávnená, lekár síce nesmie prezradiť diagnózu ale len ci je v tvojom prípade PN naozaj oprávnená . A rovnako bez ohľadu na pracovný pomer ti môže dat výpoveď aj počas PN ak si pn dlhšie ako 3 mesiace
@julietta112561 radsej by som si vybavila papier od lekara, ze v tom case som bola na vysetreni. Výhovorka na zvonček nefunguje.
@sisa_s nech len pekne kontroluju, kolki si vybavuju fiktivne paragrafy s peciatkou lekara? ruku na srdce.
@julietta112561 no na tichy si nikdy nedavaj. obzvlast ked mas pokazeny zvoncek, no to neviem ako sa z tohoto vymotat, jediny ocity svedok su deti.