Pre netestovanych, ktori su dlhodobo doma.
Poprosim aj link.
Vsetky aktualne info najdes na korona.gov.sk
zatial do 14.nov.
@elanor fajn... Cize ti, co sa kvoli veku a zaroven zdravotnemu stavu nedali otestovat, lebo im to neodporucal, maju byt cely cas zavreti a nedajboze lekar, tak maju smolu alebo sup s palicami ci vozikmi do radu.. spravne chapem? Ja otestovana som, len muzova 82 rocna mama, ani moji rodicia s ohladom na vek - maju cez 65 r.nesli.. a prave aj ti starsi potrebuju pohyb, inak sa im moze este viac zhorsit stav.. nedomyslene..
@siska53 inak je to cele nedomyslene... nasa babka uz nezvlada byt tak dlho doma a ocividne to na nu dolahlo.
No..nasa chodi..aj tak..aspon okolo domu.. pocas prvej hlbokej korony nechodila, syn jej zakazal a tak s jej vykrivil chrbat, chodi omnoho horsie, ako ked sa starala( ako..mala aj pomoc, ale..) 5 rokov o leziaceho muza, ktory tesne predtymto vsetkym zomrel!
@siska53 mozu ist do lekarne, do drogerie a do najblizsich potravin. A tiez ak potrebuju akutne lekarsku starostlivost, mozu tiez. Aj bez testu.
Nie nemusia doma sediet iba. Ked sa pojdu pomotkat okolo baraku, ci do najblizsieho obchodu, tam sa stretnu 2-3 babky ci dedkovci, aj podiskurovat mozu.
Zase netreba to brat doslovne a neprehanat.
dokedy bude trvat zakaz vyhadzania. Netestovany nemaju karantenu. Ale plati pre nich zakaz vychadzania.
A do buducna - UTFG a link si najdes aj sama.