Zdravim vas ženy 🙂 skuste mi poradiť ak viete.Ja som pracovala v Irsku dva roky,otehotnela som v aprili 2009 a v maji sme sa vratili na Slovensko.V socialnej poistovni mi povedali ze potrebujem tlacivo e 104 pretoze inac mi nemozu vyplacat matersku.Takze momentalne mi stat neplati ani cent a ja stale cakam na odpoved z Irska.Toto tlacivo za mna posielala socialna poistovna.Ma niektora z vas skusenost z Irska,cakali ste tak dlho?Ja vobec neviem co mam dalej robit.Poradte mi prosim.Je to moje prve babatko.Netusim ani co este treba vybavit.Dostavame rodinne pridavky,vyplatili nam prispevok pri narodeni dietata a to je vsetko.Dakujem za skore odpovede.Pekny den prajem.
Ahoj, quietok,
snad ti aspon trochu pomozem...
Nenapisala si, kedy to tlacivo posielala socialna poistovna a ani ktora, slovenska ci irska??
Ja na tvojom mieste vypisem ten form sama a poslem to normalne zo Slovenska este raz...tu je ten form, stiahni si:
http://www.welfare.ie/EN/Forms/Documents/e301.pdf
Je to E301 a E104 v jednom...na konci vysvetlene, co znamenaju...
co tu pisali kocky, odpoved im prisla na slovensku adresu celkom skoro...ja nemam osobnu skusenost, ja sa este len chystam domov, takze, co som sa len docitala...
Neviem, ale podla mna na slovensku matersku narok nemas, kedze si pracovala posledne dva roky v Irsku (a teda platila socialne odvody v Irsku) a na irsku bohuzial tiez nie, pretoze tu musis splnat tiez urcite kriteria...matersku mozes dostat ak mas odpracovanych 270 dni pred materskou a o matersku mozes poziadat maximalne 16 tyzdnov pred porodom....doma ti budu vyplacat rodicovku do 3 rokov tvojho dietata a na to asi potrebuju ten formular.
Snad ti niekto poradi viac..
Drzim palce.