Ahoj dievcata.
Pozitívna som od 26.3 - dokedy mi platí karanténa? Názory sa rôznia. Ďakujem
14 dní, alebo ak budeš mať dlhšie príznaky, tak podľa rozhodnutia lekára. Vlastne v každom prípade ti karanténu ukončí lekár.
Mne to vychadza do 9.4. vratane
Mne karanténu rátali, nie od dňa pozitívneho testu (vraj to je deň 0🤷♀️), ale až od toho nasledujúceho, v tvojom prípade 27.3. Ale presne, názory sa rôznia, závisí od lekára ako ti vypíše začiatok PN a aj ukončenie...
Do 8.4.
Presne 14 dni ako to bolo za 11vlny. Den sa ráta od prijatia sms o vysledku testu, alebo ineho potvrdeniu o vysledku testu
Izolácia trvá po dobu 14 dní od dátumu odobratia vzorky biologického materiálu s pozitívnym výsledkom, pokiaľ sa počas posledných troch dní tejto doby u osoby nevyskytol ani jeden z klinických príznakov ochorenia.
Pokiaľ sa počas posledných troch dní z doby 14 dní vyskytol u osoby akýkoľvek z klinických príznakov ochorenia, izolácia sa ukončuje až momentom, kedy posúdi osobu pozitívnu na ochorenie jej všeobecný lekár, ako spôsobilú ukončiť izoláciu.
ja som pozitívna od 18.3 ale karanténa začina od nahlasenia lekárovi to bolo 19.3 jak mi prišla sms karantena mi končí 1.4 ale do "sveta" možem ísť od kedy budem mať papier o prekonaní čo buee asi až 6.4 keďže 2.4 sviatok 3.4 a 4.4. je víkend 5.4 zas sviatok 😭😭😭 uz som v karantene 4 týždeň
@mina17 nas doktor nedava papier o prekonani. Udajne staci preukazat sa pozitivnym testom, alebo sms. Docitala som sa to aj na internete.
@mina17 samozrejme ze netreba papier. Lekar nech PN ukonci 1.4. a normalne 2.4. mozete von.
podľa regionalneho uradu musí byť ten papier o prekonaní lebo karanténa sa nekonči dňom čo oni odporučaju ale dňom kedy im ošeteujucinlekár oznámi ukončenie karantény naš lekar oznami ukončenie karanteny az po vystavení papiera... a ešte aj policajti to vyžadujú moja sestra pracuje na taxiku včera mala 24ku o pol 3 ju zastavili policajti keď vychadzala z taxikom z nemocnice a že sa má preukazať buď negatívnym testom alebo potvrdením o prekonaní kovidu a chceli aj svedka že prečo išla taxikom odviesť niekoho na pohotovosť
@maris5 takuto odpoved som čakala 🙂 dalunem
@mina17 no tak to je blbosť lebo sa stačí preukázať pozitívnym testom
Dobrý deň 14 dní
14 dni, co v tvojom pripade znamena do 9. aprila ze musis byt v karatnete. ak budes mat ale dlhsie nejake priznaky, tak podla toho, co ti povie doktorka.
Bezpriznakova 14dni,s príznakmi 14dni a keď ani vtedy príznaky nepominu,stále ostávas v karantene,až pokiaľ nebudeš mať minimálne 3 dní priznaky. Ináč podľa mňa sme tam,kde sme....poznám kopu ľudí,ktorí po 10 dňoch behali kaslajuci po meste!
Pridám sa aj ja do debaty. Ja som mala kontakt s pozitívnou osobou, išla som do karantény. Na základe toho som dostala termín na PCR na 01.04. (9 deň karantény) Otázka je, ak budem negatívna musím dokončiť tu 14 dňovú karanténu, alebo nie? Lebo mi nikto nevie prese povedať.
@zuzkalujza áno musíte a ak pozitív tak ďalších 14 dni
@zuzkalujza áno,musíš dokončiť karanténu 14 dni
14 dni