Ahojte, v karanténe som mala byť podľa baby z hygieny do 22.10,na testoch som bola 21.10, výsledok testu ešte nemám. Mám ďalej karanténu do výsledku testu alebo už nie? Nikde to neviem nájsť..
Tak mne logika vravi, ze kym neviem ci som negativna, tak som doma. Hygiena je teraz v smrti, nestihaju nic.
@amienne to je síce v poriadku, ale ja som ani s nakazený m nikým nebola, ani mi nič nie je, v práci ma nezmyselne nahlásili, aj ked som na home office uz tri týždne...
Trochu som nepochopil otázku (informácie v nej) – v karanténe si mala byť do 22. 10. prečo? Lebo už predtým si bola pozitívna? Ten test 21. 10. je už druhý - kontrolný? Alebo si mala byť v karanténe do 22. 10. preto, lebo bol predpoklad, že dovtedy bude výsledok testu? Ak máš byť v karanténe do výsledku testu (a potom podľa neho sa uvidí, čo ďalej), prečo teda ten dátum 22. 10.?
@jaron presne tak, do 22.10 lebo som vraj bola v kontakte s pozitívnou kolegynou- nezmysel, ja som 3 týždne na home office, pre pokoj riaditeľa som šla ale výsledok zatiaľ nikde, ale kolegovia ostatní uz výsledok majú...
Čiže, ak som správne pochopil, bola si v kontakte s pozitívnou osobou a tak si sa dostala do karantény na nejaký čas (neviem, či 10 dní, či koľko to je). Tento čas ti uplynul. Zároveň ti však medzi tým robili test, ktorého výsledky ešte nemáš. Ideálne by bolo sa spýtať, či už teda si "voľná" na základe toho, že predpísaný čas karantény ti už uplynul a neprejavili sa u teba žiadne príznaky ochorenia. Samozrejme, otázka je, či sa niekde dovoláš.
Môj názor síce je, že na základe toho, že si dodržala predpísanú karanténu, ktorej čas uplynul a zároveň sa u teba neprejavili príznaky ochorenia, tak už by si nemala byť v karanténe. Ten test je niečo navyše a neviem, či ti pri ňom predpísali ďalšiu karanténu.
To je však len môj názor, ktorý môže byť chybný.
@jaron veď práve to, že mi nikto nekazal byť ďalej v karanténe do výsledku testu.. karanténu, ktorú mi nariadila hygienička pri telefóne...lebo áno uplynulo 10 dní od údajného styku s pozitívnou...
Ja som bola tento pondelok na testoch na 11ty deň od kontaktu s pozitívnou a samozrejme do výsledku testu som mala ostať v karanténe, tak to bolo napísané aj v informačnej sms. Výsledok mi poslali vo štvrtok večer.
@baluinka ale ja nič také v informacnej sms nemam 🤷
To je zvláštne..tak potom jedine skús zavolať na hygienu,na svoj príslušný regionálny úrad. Zas ten výsledok ti príde najneskôr do nedele, to už nie je taká hrozne dlhá doba.
@baluinka ako sa to vezme, potrebujem isť do obchodu, kde sa cez zákaz vychádzania nedostanem. Do stavebnin, prerabame a jedine dnes môžem, manžel v práci do večera a na hygienu sa nedovolas 😭
Ja som sa v pohode dovolala,či už na tú hlavnú infolinku,alebo na hygienu..skús viac čísel,keď sa nedovolas na tú vo svojom okrese,skús číslo iný okres. Zas risknúť by si to mohla,horšie je ak by ti prišiel výsledok,že si pozitívna...
@baluinka to je pravdepodobnosť 0,01 percenta, keďže ozaj nikam nechodím, max na nákup a do prírody 😁 vyskúšam všade, Ďakujem ti 🙂
Do vysledku testu karantena
@andrejka1974 a kde je to uvedené prosím? Nikde také nič neviem nájsť...
Lebo mozes byt pozitivna a potom budu musiet testovat dalsich co prisli do styku s tebou
Riesila som to iste. Pokial nemas vysledok si v karantene. Ak pride pozitivny, tak dalsich 10 dni. A ak negativny, tak mozes pokojne ist do prace
Uz prišiel negatívny výsledok, mali problémy so systémom či čo, až po telefonáte sa veci pohli .. ďakujem
Ja tiež tomu nerozumiem. Na 5 deň je testovanie. Čiže človek už ma prvých 5 dní karantény. Keď dostane negatívny výsledok ma dokončiť aj tak 10 dňovu, takže ďalších 5 dní, ale od vysledku? Čiže keď výsledok došiel na 3.den tak 5 +3+ ďalších 5?
A ak pride pozitívny, tak 5+3+10? Nie je to akosi priveľa keď ľudia na celoplosnom sú len 10 dni a to môžu byť oveľa viac infekcni ako tí ktorým vyjde pozitívny PCR?
Tak samozrejme. Aký by to malo význam ak si pozitívna ?