Ako sa postupuje v pripade, ze manzelov kolega je pozitivny na covid? Od dnes musi byt manzel v karantene kolko dni? Na PCR sa ma objednat 5, alebo az 8 den? A co ja? Som uplne na nervi, nakolko o 2 tyzdne mam termin porodu 🙁, a teraz ma uz ani do porodnice nebude moct manzel odviest, kedze ide byt v karantene 😢.
Manzel ostava minimalne 14 dni od posledneho kontaktu s kolegom v karantene. Objedna sa na PCR cez korona.gov a oni mu napisu termin. Vy nemusite byt v karantene, ale radsej by som bola opatrna a snazila by som sa byt co najviac v izolacii. A mozno stihne aj porod, ak bude negativny. Drzim palce
Ahoj neboj sa nemusí byť pozitívny 14 dní by mal byť v karanténe a potom sa uvidí nie vždy sa musí človek nakaziť
Na 8 deň na testy ale karanténa trvá 14 dní aj keď bude test negatívny. A myslím ze do pôrodnice by ta odviez mohol aspoň teda pred pôrodnicu 🙂 a neboj moja švagriná už 6x bola v kontakte s pozitívnym a stále je ôk a negatívna, nemusí byť pozitívny ani tvoj muž klud
Muz má neustale v robote niekoho nakazeneho kedze je to veľká fabrika, vobec to tam tak nefunguje, ze ked je aj konkrétne niekto z ich kancelárie pozitívny tak ostatní zostávajú doma. Akurat im nakazu sa ist na 5.den otestovať, dovtedy chodia normalne do roboty. Toto je realita na Slovensku, preto sme na tom tak ako sme. Ty v karanténe určite byt nemusis, no pre vlastný pokoj by som sa isla otestovať a kym sa manžel nedozie ci sa nakazil alebo nie vyhybaj sa mu pokial sa dá, o to viac ze si pred pôrodom. Držím palce ✊
ty si kontakt kontaktu, zatiaľ nemusíš byť v karantene, až keď sa u tvojho manžela potvrdí covid,