Žienky.. koľko môžem byť maximálne evidovaná na úrade práce? Ma to nejaký limit ? Vdaka
Myslim ze kazdy podla stastia. Niekto moze byt na úrade cely zivot a dajú mu pokoj, a niekoho po tyzdni zbuzeruju tak ze mu najdu hned na prvu supu niečo.
Ja som isla prvy raz po 5r na úrad a hned prva veta co mi pani povedala bola, ze sa nemam tesit lebo po tyzdni ma poslu k pasu(mala som za sebou 5r prax v oblasti administratívy) takze tolko o uradoch 🤷🏻♀️
Nie je limit
pokiaľ ta nevyradia z evidencie a vyradit ta mozu ak sa napriklad nedostavis v stanoveny termin atd.
mozes byt evidovana kolko len uznas za vhodne, oni ta bezdovodne vyradit nemozu :D ak splnas podmienky, hladas si aktivne pracu, pravidelne chodis na kontakt, tak si ta dam mozu nechat aj cely zivot :D ale toto nie je pravda, ze ti daju prveho polroka pokoj, pretoze mne nedali :D pracu mi nasli uz po troch tyzdnoch :D zalezi, ci sa nieco v tvojom okoli vyskytuje, samozrejme :D
@christina_petrikova Tak samozrejme, záleží aj od regionu, v Bratislave a okolí ti vedia nájsť aj skôr prácu, niekde v Gelnici ti nenájdu ani po dvoch rokoch... Ale čo mám overené teraz z viacerých miest od rôznych ľudí, momentálne sa hlási každé 2 mesiace. Teda zaregistruješ sa, prídeš o 2 mesiace, potom o 2 a už si 4 evidovaná, potom po polroku. A že ti za tie 2 stretnutia nájdu v svojej evidencii práve vhodnú prácu je málo pravdepodobné.
Kamaratka je uz 3 roky nikde ju neposlali este...u nas ani nieje kde😥
@marsmykkok ja som sa evidovala prvy februarovy tyzden a uz ram teraz pojdem 3krat a uz aj papier mam doniest ze si hladam robotu...najlepsie ze skoro nikde nechcu peciatku dat
To ešte existuje úrad práce? Paaane bože
@slavomira236 nemusí byť pečiatka. Stačí potvrdenie, že hľadáš robotu. Kľudne aj napríklad vytlačený email, že reaguješ na ponuku alebo potvrdenie reakcii na profesii alebo istp.
@slavomira236 mne stačilo keď som poslala kópiu emailu že som si poslala na profesii životopis
@anita6666 a kam myslis ze sa hlasia studenti po skole a.matky po retazovych rodicakoch? Gratulujem ze si takuto instituciu nepotrebovala navstivit v asi dost dlhej dobe ale absolutne nechapem ten vyrehotany smajlik..ty nevidis situaciu na Slovensku kolko firiem a podnikiov krachuje zatvara a prepusta dlhorocnych zamestnancov?vdaka uradu prace maju tito ludia narok na podporu v dlzke 6 mesiacov teda nezostanu bez prijmu maju moznost vzedalavania sa dalsej kvalifikacie za minimalne naklady moznost ziskania roznych grantov na rozbeh vlastneho podnikania..su rozne projekty ktore zvyhodnia uchadzaca o zamestnanie v ociach potencionalneho zamestnavatela napriklad moj zamestnavatel dostal rocnu dotaciu ak ma zamestnal na skrateny uvazok ako matku maloleteho dietata.. ved nie kazdy kto je na urade prace na nom chce zostat do dochodku.
@ivette1223 ono to dosť závisí aj od vzdelania a praxe. mne napríklad po uvedení mojej VŠ a širokospektrálnej praxe priamo pani povedala na ÚP, že mne asi tak ľahko prácu nenájdu, aby som si hľadala sama 😀 proste k pásu by som mohla pokojne odmietnuť na základe môjho vzdelania a skúseností bez rizika, že ma vyradia. a tiež súhlasím s prvým príspevkom. je to aj o šťastí a o tom, kto ťa má na starosti...
@slavomira236 ja mám iné skúsenosti. mne dali prvé kontakt až po 2 mesiacoch (a to ešte ďaleko pred covidom), až mi to čudné prišlo. pýtala som sa pani, či sa nepomýlila, či to nemalo byť o 2 týždne. že nie. že rozhodnutie pošlú poštou a kontakt o 2 mesiace. no a až po tých 2 mesiacoch mi povedala, že postačí ako doklad o hľadaní si práce výpis napríklad z profesie, že som odoslala mail na pracovnú ponuku. vieš, ako tam chodia tie potvrdenia spätne po odoslaní žiadosti cez profesiu. tak úplne jej postačovalo vytlačiť tento výpis. a že stačí 1 na stretnutie /kontakt. vtedy som bola doma tuším pol roka, priniesla som asi 4 výpisy a mala som pokoj. prácu som si našla sama. žijem v ZA, čiže relatívne veľké mesto s možnosťami. nikdy mi neponúkli nič a už tobôž pod úroveň môjho vzdelania.
@anita6666 samozrejme, že existuje. evidovaním na ÚP získava človek napríklad zdravotné poistenie od štátu, čo nie je zanedbateľná čiastka, obzvlášť, ak má zdravotné problémy a častejšie absolvuje vyšetrenia.... nemusí si hradiť poistenie ako samoplatca.
@panelacikova mam OA maturitu, bola som 5r zamestnaná v administratíve, + popri administratíve som robila aj asistentku riaditeľa. Keďže firma končila, isla som na úrad. Tam mi pani povedala ze mam smolu, ich to nezaujima aku mam prax, ze bezne zaraďujú vysokoškolakov k pasu a ja nebudem vynimka. Ak odmietnem, vyradia ma... Par dni na to som si nasla chvalabohu pracu sama takze ma nestihli supnut k pasu. Mozno zavisi aku "pani uradnicku" človek vychyta. Kazdopadne su "šťastlivcii" kt.pokoj daju cele roky ... ľuďom co by mali najst robotu nehladaju, a tam kde by mali dat pokoj nedaju 😃
@panelacikova nemáš pravdu,že ťa nepošlú za pás...napíšem to sedliacky,nie správne legislatívne,ale pointa je taká,že čím dlhšie si evidovaná,tým viac klesa úroveň dosiahnutého vzdelania dotyčného a k tomu pásu môžu poslať hocikoho...mozno si len mala šťastie a nebola si tam evidovaná dostatočne dlho na to,aby ťa to postihlo...presne ako píše ivette1223
@ivette1223 tak ti robila bububu. nemá na to právo. neštudovala si preto, aby si husi pásla. mne bolo na ÚP povedané, že mi môžu ponúknuť akoby o "schodík" nižšiu pozíciu, tzn. nie predavačku, nie upratovačku. ale niečo, kde stačí napríklad SŠ. plus ja som mala platy v minulosti také, že ach-jaj 😀
skôr si myslím, že si natrafila na nejakú totálnu kravu, lebo predpokladám, že na danú pozíciu, ktorú ti tak vehementne natískala, mala v evidencii dosť ľudí aj s nižším vzdelaním. ale našťastie sa ti zadarilo, čo je to najlepšie, čo môže byť 🙂
@anita6666 áno, to je pravda. nebola som nikdy evidovaná dlhšie než 4-6 mesiacov. a logicky mi to nejde k sebe. lebo v oblastiach, kde je vysoká nezamestnanosť, tak sa nájde xyz ľudí s nižším vzdelaním, než má ivette. a tam, kde je nezamestnanosť nízka, tak je zas opačne dostatok ponúk vhodných aj pre jej vzdelanie. logika. navyše,
@ivette1223 uvádza, že ju za pás "posielala" pomaly hneď na prvom stretnutí, čo teda je fakt odvaha danej pracovníčky. nemať ešte poriadne človeka ani zaevidovaného a už mu núkať "podradnú prácu" - berte s rezervou.
@anita6666 navyše, toto je doslova uvedené na stránke ÚPSVaR:
Aké vhodné pracovné miesto mi môže ponúknuť sprostredkovateľka?
Ponuka vhodného zamestnania zohľadňuje Váš zdravotný stav, prihliada na niektorú z Vašich kvalifikácií, odborné zručnosti alebo druh doteraz vykonávanej práce. Vhodné zamestnanie je aj také, v ktorom týždenný pracovný čas nie je kratší ako polovica z ustanoveného týždenného pracovného času.
Ahojte, otváram túto diskusiu s trošku inou témou, ale stále sa to týka úradu. Dnes mi prišlo predvolanie, že sa mám zúčastniť burze práce v Nitre v Agrokomplexe a k tomu mi poslali aj nejaké tlačivá, ktoré si tam mám zrejme dať potvrdiť. Jedno tlačivo je potvrdenie pre úrad a druhé je o absolvovaní pohovoru alebo výberového konania. Dostali ste už niečo podobné?
@anita6666 trápna
Ahojte chcem sa opýtať vedeli ste ja nie keď som bola počas rodičku na brigáde cca 9 mesiacov a skončil išla som na podporu lebo som nemohla nájsť prácu mi došiel dnes výmer 2,50 eur na deň cca 90 eur na mesiac zaujímavé a zároveň smutné máte niake skúsenosti ďakujem za odpoveď
Ahojte ,ja sa chcem tiež informovať ,som na úrade ,ale od 2.9 nastupujem do práce,zajtra sa mám zúčastniť výberového konania,jasne,že odmietneme prácu keď mám už istú novú..len otázka .? Nechajú má na úrade ešte celý august ?
Aj celý život v podstate. 😂 Ale treba si dať pozor na to, že prvých 6-12 mesiacov ti dajú "pokoj". Ale potom budeš dlhodobo nezamestnaná, môžu ti navrhnúť zapojenie do rôznych projektov, ktoré musíš prijať, lebo inak je to nespolupráca a vyradenie. Rovnako ti potom môžu ponúknuť aj prácu pod kvalifikáciu tvoju, teda napríklad ak máš obchodnú akadémiu alebo gymnázium, môžu ťa poslať na pohovor predavačky do Billy alebo do výroby za pás a tiež nemôžeš odmietnúť danú prácu.