Ako dlho môžem byť evidovaná na úrade?

11. aug 2022

Ahojte, momentálne poberám podporu pol roka,od 1 novembra si môžem nastúpiť do práce.Hladam si na jednu smenu od 7 do 15 kvôli škôlke.No rozmýšľam že neviem aký bude jeseň,ako bude na tom dieťa v škôlke či bude každú chvíľu choré.A či si nájdem v novembri robotu keď už koniec roka.Plus potom jesenné prázdniny,vianočný dva tri týždne prázdniny.Rozmyslam že by som ostala do konca roka evidovaná na úrade a robotu si hľadala v januári keď deti pôjdu do škôlky.Myslite si že dalo by sa takto?Ako úspory mám môžem ostať doma ešte aj celý školský rok,no tak dlho nechcem zbytočne.Chcem robiť.Boli ste v podobnej situácii,ako ste to riešili?Zatiaľ som vhodnú prácu nenašla a nosím raz mesačne papiere na úrad že hľadám si.

veronikaszabova
11. aug 2022

Na UPSVAR moozes byt evidovana aj niekolko rokov

jaskolka
11. aug 2022

Evidovana môžeš byť aj dlhšie, aj roky, len podporu nebudeš dostávať.

autor
11. aug 2022

@jaskolka To viem že podpora je pol roka,písala som že mám úspory z toho by som žila do toho januára

jaskolka
11. aug 2022

Ale ved ok, to bolo konštatovanie. Evidovaná môžeš byť dlho, plus keď ta oni pošlú niekam na vhodné miesto, musíš tam ísť, a bud prijať, alebo to vysvetlit, že ti nevyhovuje. Lebo v takom prípade, keby si to odmietla, tak vtedy ta môžu vyradiť.

janinka007
11. aug 2022

možeš ísť aj na neplatenu rodičovsku do 6 rokov. Dieťa na 4 hodiny do školky

ivuska027
11. aug 2022

Ak máš uspory, po vybratí podpory z uradu prace odid a zapalt si sama zdravotku a mas pokoj. Nemá to žiadne ine vyhody byt na urade prace, okrem toho, že stat za teba plati zdravotku. Nemusus tam byt, nikde sa ti to "nepočíta"

bublinka1426
11. aug 2022

.

sashabb
11. aug 2022

@ivuska027 no ja neviem, ale zdravotka je teraz takmer 90€ mesačne. Načo tie peniaze zbytočne takto míňať, keď môže byť evidovaná na ÚP?
Autorka, kľudne buď na ÚP koľko chceš, nieje to nijako obmedzené.

ivuska027
11. aug 2022

@sashabb 79,31€ presne.
No ak ju nebude úradníčka buzerovať a posielať kde-kade, len 1x mes príde, tak to je ok.

sashabb
11. aug 2022

@ivuska027 tak som sa sekla 😇, myslela som, že už to dali cez 80€. Ale aj tak je to veľa aby si to človek len tak platil z úspor.
Ja by som na ÚP určite zostala a ak by tam bola nebodaj nejaká neochotná úradníčka, tak vždy sa môže zahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov, aj keď tam je teda tá nevýhoda, že škôlka iba 4hodiny.

bublinka1426
11. aug 2022

@sashabb oni to aj kontroluju ci je dieta naozaj len na4hod v skolke? to by ma zaujimalo.

sashabb
11. aug 2022

@bublinka1426 tak toto je otázne. Mne bolo povedané, že to musí škôlka dodržiavať ak by prišla kontrola. No na druhej strane som čítala, že aj takto boli a deti dávali na celý deň.

kristinka19
11. aug 2022

A ak ma manzela, tak si on moze uplatnit danovy bonus na manzelku, ale len v pripade, ked bude nahlasena na UP.
Takisto, ked si najde pracu, moze dostavat prispevok na cestovanie za pracou, kedze je na UP.

autor
11. aug 2022

@ivuska027 Mám úspory,no keď na úrade nemusím ja platiť zdravotku,tak je to lepšie.Maleho som zapísala na celý deň do škôlky.

bublinka1426
11. aug 2022

@kristinka19 nie je vekovo obmedzene? ''prispevok na cestovanie za pracou''