Ahojte, momentálne poberám podporu pol roka,od 1 novembra si môžem nastúpiť do práce.Hladam si na jednu smenu od 7 do 15 kvôli škôlke.No rozmýšľam že neviem aký bude jeseň,ako bude na tom dieťa v škôlke či bude každú chvíľu choré.A či si nájdem v novembri robotu keď už koniec roka.Plus potom jesenné prázdniny,vianočný dva tri týždne prázdniny.Rozmyslam že by som ostala do konca roka evidovaná na úrade a robotu si hľadala v januári keď deti pôjdu do škôlky.Myslite si že dalo by sa takto?Ako úspory mám môžem ostať doma ešte aj celý školský rok,no tak dlho nechcem zbytočne.Chcem robiť.Boli ste v podobnej situácii,ako ste to riešili?Zatiaľ som vhodnú prácu nenašla a nosím raz mesačne papiere na úrad že hľadám si.
Evidovana môžeš byť aj dlhšie, aj roky, len podporu nebudeš dostávať.
@jaskolka To viem že podpora je pol roka,písala som že mám úspory z toho by som žila do toho januára
Ale ved ok, to bolo konštatovanie. Evidovaná môžeš byť dlho, plus keď ta oni pošlú niekam na vhodné miesto, musíš tam ísť, a bud prijať, alebo to vysvetlit, že ti nevyhovuje. Lebo v takom prípade, keby si to odmietla, tak vtedy ta môžu vyradiť.
možeš ísť aj na neplatenu rodičovsku do 6 rokov. Dieťa na 4 hodiny do školky
Ak máš uspory, po vybratí podpory z uradu prace odid a zapalt si sama zdravotku a mas pokoj. Nemá to žiadne ine vyhody byt na urade prace, okrem toho, že stat za teba plati zdravotku. Nemusus tam byt, nikde sa ti to "nepočíta"
.
@ivuska027 tak som sa sekla 😇, myslela som, že už to dali cez 80€. Ale aj tak je to veľa aby si to človek len tak platil z úspor.
Ja by som na ÚP určite zostala a ak by tam bola nebodaj nejaká neochotná úradníčka, tak vždy sa môže zahlásiť ako osoba starajúca sa o dieťa do 6rokov, aj keď tam je teda tá nevýhoda, že škôlka iba 4hodiny.
@sashabb oni to aj kontroluju ci je dieta naozaj len na4hod v skolke? to by ma zaujimalo.
@bublinka1426 tak toto je otázne. Mne bolo povedané, že to musí škôlka dodržiavať ak by prišla kontrola. No na druhej strane som čítala, že aj takto boli a deti dávali na celý deň.
A ak ma manzela, tak si on moze uplatnit danovy bonus na manzelku, ale len v pripade, ked bude nahlasena na UP.
Takisto, ked si najde pracu, moze dostavat prispevok na cestovanie za pracou, kedze je na UP.
@ivuska027 Mám úspory,no keď na úrade nemusím ja platiť zdravotku,tak je to lepšie.Maleho som zapísala na celý deň do škôlky.
@kristinka19 nie je vekovo obmedzene? ''prispevok na cestovanie za pracou''
Na UPSVAR moozes byt evidovana aj niekolko rokov