Ahojte prosím ja by som sa chcela poradiť poberám prvý mesiac Sos dotáciu kvôli tomu že som prišla o prácu a chcela by som sa opýtať že čakám bábätko a neviem teraz do kedy mám na to nárok alebo v podstate či aj mám. Ďakujem za každú odozvu.
@ivkazba áno otehotnela som uz keď som nepracovala lenže šéf mi dal výpoveď až od nového roka lebo si myslel že reštaurácie znova otvoria len sa tak nestalo tak mi dal výpoveď už keď som bola v 2 mesiaci
@dominikahlada ak si dostala výpoveď už ako tehotná, tak by si mala mať nárok na MP. Tehotné majú po skončení PP ochrannú lehotu 8 mesiacov. Čiže ak toto spĺňaš, tak budeš mať nárok aj na materské a tým pádom potom aj na vyšší rodičovský. Čo sa týka dotácie, tam platí čo som písala, bez ohľadu na to, že si tehotná.
@ivkazba super ďakujem ti veľmi si mi týmto pomohla
@dominikahlada dotácia je do 1800€ takže na polroka každý mesiac po 300e 🙂
6 mesiacov po 300€.
Ďakujem pekne ste zlaté
Prosím vás čo všetko treba doložiť k žiadosti
@viktoria1425
@9lf9 maximalne 300€. Cize niekomu schvalia 100€ a niekomu 300€. A niekomu neschvalia vobec.
@balkica ešte som nepočula nikde,že by niekto dostal menej. Suma sa dáva 1800€. A každý zatiaľ co viem,že mu schválili ma normalne 300€
@viktoria1425 kamoska ma 115€ schvalene na mesiac na pol roka.
Nárok na dotáciu máš kým budeš v evidencii upsvar a kým vláda dotácie nezruší. Len teda ak si otehotnela už ako nezamestnaná a aj tak ostaneš (že si nenájdeš prácu), nebudeš mať nárok na tehotenský ani na materský príspevok. A rodičák budeš mať tým pádom ten nižší.