Dobrý deň každému. Rada by som sa chcela spýtať či máte skúsenosť s výpoveďou plynu, alebo máte nejaké rady, tipy... Situácia je nasledovná. Jedná sa o dom starých rodičov. Zomrela nám babka, dedičmi sú 4 deti. Dom chceli dať do podnájmu. Medzitým sa súrodenci nezhodli a dom je neobývaný, len je. A mama mala na starosti plyn. Podpísala zmluvu s nimi s SPP a teraz chce vypovedať. A? Nemôže. Má ju na dobu určitú, 3 roky.
@eva112014 mama pri podpise zmluvy nevedela, ze je to na 3r?
@veronikaszabova To neviem. Alebo možno si myslela, že sa to dá vypovedať i skôr, lebo teraz sa čuduje, že sa to skôr nedá vypovedať tú zmluvu ... A zas máme my deti zbytočné starosti. Ona to zo svojho 280 Eurového dôchodku platiť nebude.
Ja by som určite skúsila znížiť zálohovú platbu na čo najnižšiu z dôvodu neobyvania nehnuteľnosti. My sme sa takto odsťahovali z domu a predavali sme ho cca pol roka a platila som za plyn 5€ mesačne iba a aj to sa mi vrátilo ako preplatok
neviem akú máte zmluvu Vy, ale ja som poslala výpoveď a po 1mesačnej výpovednej lehote mi prídu odpojiť plynomer. Mne akceptovali výpoveď. Budem prerábať byt a plyn sa zruší úplne, pretože budem mať elektronickú rúru. Skúste im zavolať, čo odporúčajú. Mne prv tiež neakceptovali výpoveď, lebo som zle vyplnila ten formulár ale poradili čo mám opraviť. Tiež mám SPP. A inak platí sa aj za plynomer, nie len za spotrebu plynu. A inak info: V zmysle obchodných podmienok zmluva zaniká aj dohodou (neuplatňuje sa výpovedná lehota) v prípadoch:
- Úmrtie – doložiť kópiu úmrtného listu a kópiu dokladu o ukončenom dedičskom konaní alebo čestné prehlásenie (to je asi Váš prípad).
@eva112014 To znamená, že musí ďalej platiť. Jednoducho povedané, ak nebude platiť, príde exekúcia. Súrodenci? Však plyn je na jej mene napísaný. A koniec. Viete poradiť?