Ahojte mamičky prosím vás ako často bývate s deťmi na ocr..lebo podľa mojej šéfky som ja s malou časťou na ocr..pričom som teraz oddnes keďže máme virózu a naposledy som s ňou bola v januári..tak neviem..či to je až tak často
Ja 2x za 6 rokov ostatne sme museli riesit inou cestou.
Asi 1-2 dni v roku, casto ani to nie, ale mne zamestnavatel ked mali deti covid dal normalne home office... inak chori nebyvaju, ale toto mali vsetci a aj 2x... ale robila som normalne s domu, nebrala ocr...
Minuly rok som nebola ani raz, tento rok uz 3krat, 2x brusna viroza a raz bezna choroba, syn ma 4,5 roka
Podľa každého šéfa sú jeho podriadení pričasto u doktora, chori, alebo na OCR, dokonca aj dovolenku čerpajú a neprídu cez ňu do roboty, takže toto patrí k sefovskemu folklóru. Nič si z tých reči nerob, zabudol vôl, že tekatom bol.
2x v roku nie je veľa, s tým sa netráp. Pripadne sa jej spýtaj, či máš choré dieťa doniesť do roboty.
Tento rok zatiaľ len 1x kvôli kiahnam, ale chorý je vkuse aj teraz je chorý len býva s ním babka alebo muž ktorý má home Office čiže máme viac možností
ja som nebola nikdy na OČR, väčšinou zostala malá so starými rodičmi alebo kde-tu s mužom, alebo som si zobrala dovolenku deň-dva....ani nie kvôli šéfstvu, ale kvôli kolegyniam, aby nemuseli za mňa ťahať moju prácu za ten istý plat...ostatné kolegyne nemali deti, takže mi to nemali ako vrátiť, ale aj tak ľutujem, mohla som radšej tráviť čas s dcérou, ale už to nevrátim
Za dva roky dokopy 2x. Zvyšné choroby sme riešili ako home office... Nemáš takú prácu, pri ktorej by sa dalo ísť na home office?
Bola som v oktobri so silnou virozou vo februari s covidom.a teraz v juni mala kiahne..ine bezne choroby riesim za pochodu nejak s muzom alebo rodii sa vysttiedame ale tieto boli take dlhsie tam sa inak nedalo
No ja pri troch deťoch za 18 rokov som bola na OČR dvakrát. Ja som taký ideálny zamestnanec, vždy som sa to snažila vyriešiť tak, aby som nemusela ísť na OČR. Škoda, že to ešte žiadny zamestnávateľ neocenil. 😀
@janickacrazy veru tak, to že sme v robote varené - pečené, nikoho nezaujíma, ale keby som minútu meškala, už by bol oheň na streche :D
Ahoj, no syn ako nastupil v septembri do skolky sme isli na striedacku normalna ocr, potom pandemicka ocr. Od januara do aprila som kazdy mesiac raz, dva krat za mesiac bola na ocr, potom nejako syn vzdy ochorel ked mal muz poobednu tak sa striedame pri nom. Cize za mna bobec nie si casto.
Keďže robím služby ( denne, nočné), vždy som si službu vymenila, resp. za mna potiahla iná kolegyna. Teraz v marci som prvýkrát bola na OČR keďže sme mali všetci kovid. Inak si to vždy viem tak zariadiť, aby som OČR nemusela brat.
nikto neoceni, ze si neberies ocr. to je smiesne ako sa tu predhanaju, ktora bola na ocr menej alebo vobec. raz to zakon dovoluje, tak mozeme cerpat ked treba, ale za cenu nizkeho osetrovneho. ja mam dve deti, ktore su 80% casu doma a nie v skolke lebo kazdy sopel chytia. ale ked ma dieta horucky a naozaj sa o neho potrebujem starat, tak ani home office sa neda robit tak ako treba, to je o hubu vsetko stihat. posledny rok som bola 2xocr a 2xpn a nemam ziadne vycitky z toho. nie si casto, moj nazor. napr.ja k chorym detom babky mevolam lebo ani nemozu a jedna od nich vzdy tak ochorie, ze sa z toho mesiac lieci s atb, ma slabu imunitu.
@tana85 ja som tiež na home Office ale robím na infolinke pre jedného operátora čiže nemôžem odbiehst k dieťaťu ale musím sedieť na zadku a dvíhať telefóny..veľakrát keď aj malá bola chorá som si zobrala Max len pol dňa išla s ňou k lekárovi a potom bola pri mne ale teraz je to ine lebo ma črevnú virózu zvracia a má teploty..
Ja nikdy. Už sú deti väčšie, takže bývajú samé a predtým boli s babkou dôchodkyňou.
Takmer kazdy mesiac..robim operatorku vo vyrobe,home office teda nehrozi a mam tri male deti,bez moznosti nechat ich babkam 😕 muz zaraba viac ako ja,takze si kazim vyplatu len ja…
inak netreba mat za OCR vycitky…chore dieta patri k mame,vyprdnut na robotu..deti su prednejsie
ja som nebola nikdy na OCR, syn ma 10 rokov - s muzom sme sa striedali, ja som isla rano, on poobede, nastastie mu to tak sef dovolil, pripadne som robila z domu, ked zaviedli home office. ale aj tak boli zdrby, ze mam bud malo nadcasov, alebo som casto na HO (akoby som ja mohla za to, ze decka mali online vyucko), pritom praca bola vzdy porobena, nik nemusel nic za mna robit.
ale to je tak, kto chce psa bit, palicu si najde...
@tana85 veď každý má inú situáciu doma, tak každý sa zariadi ako vie. Aj zamestnávatelia sú rôzni, všade sa to berie trochu inak. To je na dlhé debaty. Moja mama napr. stráži deti, len keď idem do práce, keď som doma, automaticky to berie, že netreba. Kto nezažije, ťažko pochopí.
Prvýkrát na OČR som bola tento rok v apríli, keď mala dcéra covid. Bežné kratšie choroby ostáva s deťmi muž na HO.
Na PN som nebola ešte nikdy, nebývam chorá. Som učiteľka MŠ, my máme imunitu inú ako bežní “smrteľníci” 😂 Ani ten covid som od dcéry nevedela dostať, pritom spala so mnou v posteli dva týždne 🤷🏻♀️ Antibiotiká som brala naposledy v škôlkarskom veku 🙈
Ked neni inej moznosti .Ja som bola aj skoro kaxdy mesiac ked byvala chora nastupila do skolky a to bola furt chora.
@janickacrazy babky chodia za nasimi detmi na navstevu, takze ziadne strazenie ani ked su zdravi nemam…ale jasne, nechapem. a ze chudak kolega, co ma musi pocas ocr zastupovat - predpokladam teda, ze ani na dovolenky nechodite lebo aj to v praci nie ste a praca je. nechodim na ocr kazdy mesiac, ale len ked to je uz neunosne. nastastie, v praci su s tym vsetci ok, nikdy mi nikto nic nepovedal, ze kvoli mne za pcotacom aj spava. a nemusim ratat kazde euro
Od septebra kazdy mesiac. Okrem jedneho mesiaca.. nic vazne jej nebolo ale skolka netoleruje ani kasel.
V máji skoro 3 týždne, teraz druhý týždeň, lebo všetky tri deti postupne chytili "ruky, nohy, ústa". Myslím, že jún bol jediný mesiac od jesene, kedy som očr nemala ☹
Tiež som si už v robote vypočula všeličo 🤷
@tana85no v kancelárii sa to dá, môžeš prípadne na home office, ale napr. keď si predavačka a ste na predajni normálne 3 a jedna vypadne, tak stále ťahať nadčasy za niekoho nie je príjemné pre tie, čo tam ostanú, ale hovorím to je na dlhé debaty, každá robota je iná
@janickacrazy ano, to tiez, ale podobne to bolo aj v kancloch, kym nebola zavedena moznost home officu, ktoru priniesla doba covidu (aspon nieco), a tiez, ked sa v lete brali dovolenky, to bolo strasne, ja som mala tiez male dieta, s ktorym som potrebovala travit cas a miesto toho som vysedavala do vecera v robote, kym sme sa postupne prestriedali aby sa stihalo, aby som si mohla potom vybrat svoj tyzden volna. lebo ked niekto stiha ledva svoju pracu za 8 hodin ide ako pila a este mu prihodia pracu dalsej kolegyne, hoci sa rozhodi medzi 3 osoby, tak je to o 2,5 hodiny denne viac, co je v lete v case prazdnin o drzku.
OCR sa u nas nikdy netolerovali, hned ako som nastupila po MD s 3r. dietatom v skolke, mi kolegyne oznamili, ze tu si OCR neberie nikto, treba hladat ine moznosti, takze sme latali ako sa dalo a veru niekedy to bolo o hubu... kde tu 1-2 dni dovolenky, striedanie s muzom - ja doobeda, on poobede v praci, potom som dorabala doma, co sa mi ale v ziadnom pripade neratalo do odpracovaneho casu, dolezite bolo, aby nebolo zle, ze som nieco nestihla nacas, zaangazovanie mojich rodicov, co sa tiez nie vzdy dalo.
poviem tak, som rada, ze uz nie som na tom oddeleni a za moznost HO
Naposledy som bola v decembri keď mala covid a predtým v máji minulého roku keď bola trieda v karanténe kvôli korone