Ahojte mamičky,
verím, že mi budete vedieť poradiť 🙂
Už som tu prešla veľa tém, ale nikde som nedostala aktuálnu odpoveď.
Máme rozostavaný dom - už zastrešený. Potrebujeme si teraz vziať hypotéku na dokončenie.
Osobné účty máme založené v Tatra banke. Máte prosím Vás skúsenosti, ktorá banka teraz poskytuje najvýhodnejšie ponuky, na čo si treba dávať pozor?
Najnovšie štátna dotácia pre mladých-manželia do 35rokov majú výhodu, že štát im na dobu 5rokov bude preplácať časť úrokov. Po novom roku, táto dotácia bude nevýhodnejšia-menia sa podmienky. Preto to chceme stihnúť, aspoň podať žiadosť aby nám platili doterajšie podmienky.
Žiadosť sme si preto skôr nepodávali, lebo len teraz sme dokonali hrubú stavbu 🙂
@sslniecko1 momentálne je to tak,ze si pri danovom priznaní mozme požiadať o vratenie zaplatených úrokov a je to max 400€ ročne.. to,co bolo pred tym, ze sa v podstate 5 rokov nemuseli platit úroky,je zrušené uz rok..my sme teraz brali hypo v csob.. nemaju sice najlepsi urok ale pacia sa nan mesačné mimoriadne splátky,ma to aj TB
Hlavne si treba dat spravit ( ak nemate) geometricky plán a znalecký posudok..na znalecký budete potrebovať GP.. na geo + znalecký sme cakali vyše mesiaca keďže kataster si daval na čas.ale urcite sa to da aj urýchliť za €.. ak toto máte tak super.najlepšie asi ist do banky a vyjednat si podmienky
@sslniecko1 dobry den, pisem Vam sukromnu spravu 😉