Ako a kde zruším vzťah druh/družka?

motiilik
21. jan 2015

Prosim o radu...
Moj priatel mal kedysi vztah s byvalou na papiery ako druh/druzka,a chcel by to zrusit...nevie sice presne,ci to je este aktualne..kde to zisti??...da sa to zrusit???...ak ano,tak ako a kde???...staci aby napisal ziadost,ci musi osobne???...staci sam ak pojde???..vela otazok,ale sme v neistote...dakujem

katarinamarkova
21. jan 2015

@motiilik ja len tak z nevedomosti - to volakedy boli tu na SK povolene registrovane partnerstva? skutocne?
co presne mate na tom papieri napisane? - to by ma zaujimalo este viac.

motiilik
autor
21. jan 2015

Ja neviem aky ma priatel papier...on tvrdi ze to uz neplati,ale chcem mat istotu...cca 7 rokov dozadu bol s byvalou priatelkou jeho vo vztahu na urade ako druh/druzka...potreboval to z istych dovodov...teraz sme sa o tom bavili a on tvrdi,ze uz to neplati,ale nic nerusil...mysli si,ze to bolo len docastne...tak chcem vediet,kam sa na to ist informovat a ako sa to da zrusit

mima4
21. jan 2015

@motiilik
@katarinamarkova

podla tohto http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka... ziadna registracia neexistuje... ved to by bolo divne, chciet papier a hlavne trapne... to by uz boli druh a druzka s papierom..no hanba jak svet 😀 😀

esterba
21. jan 2015

Snad mi odpustite - 😀 😀 😀 . Ospravedlnujem sa...

motiilik
autor
21. jan 2015

@mima4 tak ja len zo zvedavosti,ci to existuje...lebo nemam s tym skusenost...ale dakujem za radu

adeala
21. jan 2015

@motiilik pokiaľ viem, tak nič také neexisuje. Možno ju kedysi niekam napísal ako kontaknú osobu alebo niečo na ten štýl, tam sa píše v akom vzťahu ste s danou osobou (napr. v nemocnici)

mima4
21. jan 2015

@motiilik aj keby existovalo nieco, po pravnej stranke je to bezpredmetne... si vezmi, zeby take vyhlasenie spravil chlap so vsetkymi svojimi frajerkami... zrazu sa nieco stane... a desat z nich bude chciet dedit 😀

monicm
21. jan 2015

@motiilik mňa napadlo jedine,že ak by napr. niečo v banke vybavoval,či prípadne v nemocnici pri zdrav. problémoch,najlepšie by bolo,keby si spomenul kde aké niečo spisoval a išiel si to tam overiť,ale bola by to pre mňa novinka,keby to bolo niečo oficiálne,viem,že sa niečo dá v takých prípadoch,ako som spomínala,napr. kvôli informáciam v nemocnici,ale inak.............. 😨 😨 😨

rebeka7501
21. jan 2015

@motiilik neviem, či je to i v súčastnosti, no v roku 1999 som bola na matrike v mieste trvalého pobytu, kde sme vyhlásili, že žijeme v spoločnej domácnosti ako druh a družka. Vydali aj potvrdenie. Preto by bolo asi najvhodnejšie informovať sa na matrike

motiilik
autor
21. jan 2015

@adeala dakujem za vysvetlenie...behame po uradoch a chceme sa brat,tak preto ma to zwujima,aby nikde nebol zadrhel...si ma upokojila...dakujem za rady...

jajka71
21. jan 2015

tak o registracii na urade som pocula, ked som robila v domove dochodcov v ba, tam to sluzilo na to, aby vedeli kohokontaktovat, ale ziadne pravne dosledky to nemalo, aj ked si mnohi mysleli, ze budu dedit a podobne, ale nie, takto to nefunguje,
v zasade ide o to, preco to bolo registrovane, k comu tato registracia sluzila, ale nemyslim si, ze by mohla mat nejake pravne dosledky, pokial si vzajomne nerucili v inych zmluvach, ale na zaklade nejakej registracie to nebude, vid zakony SR🙂

stanislava111
21. jan 2015

myslím, že u nás to nikdy nebolo možné oficiálne uzatvoriť.... napr. vo Francúzsku niečo také existuje, ale u nás určite nie.....

adeala
21. jan 2015

@motiilik naozaj nemáš zač 🙂 🙂

motiilik
autor
21. jan 2015

Nerucili si nikde...sluzilo to len na navstevy...ale rozisli sa pred 6 rokmi a neriesil to...tak ze ci sa to rusi nejak automaticky,bo trv.pobyt ma u svojej mami a nikdy nezil s nou...,wlebo to treba zrusit

domak2
21. jan 2015

zrusis tak, ze uz nezavolas 😅

pink_lady
21. jan 2015

@motiilik k sobasu ti to urcite nezabrani, nesposobi nejake problemy...ale skutocne sa to pouzivalo - aj napr na sude sa ma pytala sudkyna ci sme mali dieta z priatelskeho vztahu alebo ako druh a druzka.
Ale pravne dosledky to nema ziadne...ak to spisovali niekde na urade tak pre istotu sa spytat ci treba zrusit...

olifcek
21. jan 2015

kedysi, ked dvaja ludia opacneho polhlavia zili spolu, tak sa volali druh/druzka, ale to uz roky rokuce neplati :D a nikde sa to uz takto nevnima a neberie... takze nech je v pokoji... 😉

pruser, ak si ona vzala uver, a on jej rucil, tam nejde o druh/druzka, ale o rucitelstvo... :D

miadi
21. jan 2015

@motiilik rusi sa to automaticky koncom vztahu..netreba na to ziadny papier. Je to ciste technicka vec ktora je aktualna iba dovtedy kym je aktualna. Musel by byt zenaty aby mu to branilo sa ozenit 🙂 a na to by stacil rozvod.

motiilik
autor
21. jan 2015

Kocky dakujem za rady...pomohli ste mi a ukludnili ma...velka vdaka

jojojo30
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
jojojo30
20. dec 2020

dobrý deň
prosím o radu chcem sa spýtať keď sa chceme nahlásiť ako druch a družka čo potrebujeme je to ako v manželstve alebo ake to ma výhody dakujem