Ako a čo vybaviť pri zverení dieťaťa do starostlivosti?

katinara
5. feb 2015

Ahojte, chcela by som sa opytat, ako mam postupovat ked z vaznych zdravotnych dovodov odchadzam na dlhodobe liecenie, viac ako 3mesiace... Dieta od narodenia zije so mnou a mojimi rodicmi pod jednou strechou, je uplne na nich zvyknute. Vobec sa v tom nevyznam, kam a co a ako mam vybavit, ked chcem, aby bolo zatial zverene do vychovy mojej mame napriklad? Da sa to vobec? Co v takomto pripade?

Dakujem!

pribinak
5. feb 2015

Naco chces dat zverit dieta do starostlivosti tvojej mame? Odchadzas na 3 mes na liecenie, s prestavkami budes chodit domov, ved nejdes robit kdesi do zahranicia s tym, ze prides domov raz za pol roka

Ale ak by si chcela tak taky navrh sa pise na sud podla mieta trvaleho bydliska dietata, vzory najdes na internete
Das tam dovod a napises komu ziadas sieta zverit

yukki
5. feb 2015

Treba zájsť na ÚPSVaR, odbor sociálnych vecí a rodiny a poradiť sa o tomto, pri zverení dieťaťa príbuznému by sa zrejme jednalo o Náhradnú osobnú starostlivosť.

sisaha
5. feb 2015

@katinara tiez si nemyslim, ze dieta treba niekomu zverovat. Proste docasne bude v opatere tvojich rodicov. Ked je niekto po havarii a lezi v nemocnici, alebo z inych zdravotnych dovodov je v nemocnici, tak dieta zveruju niekomu inemu? nie.

katinara
autor
5. feb 2015

@pribinak Odchadzam na viac pisem, pravdepodobne s prestavkami, je moznost ze aj niekedy nie, aj nato. Dik.

pribinak
5. feb 2015

@katinara ides do zahranicia? Keby sa "nieco" stalo si schopna priat behom 24 hod domov? Mne to pride akoze zbytocne, lebo dieta nechvas u rodicov, kde byvas s dietatom aj ty.
Nedavas dieta do starostlivosti niekomu "cudziemu"

katinara
autor
5. feb 2015

@sisaha aha, no pockaj, ved v tomto ja sa nevyznam, takze myslis, ze staci, ze to ani nikde nenahlasim atd? Keby prisla napriklad nejaka kontrola(nepytaj sa preco, naco, proste pre istotu) tak sa nebudu zaujimat komu je dieta zverene a kde som apod? Chcem to mat v poriadku.

katinara
autor
5. feb 2015

@pribinak nejdem do zahranicia, mam temu vsak uz v kategorii ,, ma 1-3 roky,, s nazvom Odlucenie od dietata, je medzi novymi... No ano, som schopna v priebehu 24h prist... ale je to take, no..aj sa trocha obavam. preto to aj chcem mat a ktomu ani poriadne neviem nic o tom.

janickacrazy
5. feb 2015

@katinara Podla mna si robíš zbytočné starosti, ja som tiež bola pol roka v zahraničí, moj syn bol u našich a nikde som nič nenahlasovala, ved načo aj? Keby sa niečo stalo, tak mi zavolajú a ja by som prišla. Aká kontrola by ti mala príst? Nechápem. Kontroly chodia, ak poberáš napr. opatrovateľský príspevok na dieta, čo ty nepoberáš, takže fakt neviem, prečo ťa to trápi.

katinara
autor
5. feb 2015

@janickacrazy ako stary bol tvoj syn ked sa mozem opytat vtedy?

janickacrazy
5. feb 2015

@katinara No moj už bol vačší, 9 rokov mal.

sisaha
5. feb 2015

@katinara neviem z coho konkretne mas obavy... Mas nenormalneho partnera, alebo.. ? Pre pokoj v dusi sa mozes ist spytat na upsvar. Ale v zasade, ty neopustas dieta, ale ides riesit zdravotny problem.

beba79
5. feb 2015

ja by som nikomu nevzerovala. zvlast ak ides na liecenie. zverenie musis riesit cez sudy. a to isto do liecenia nevyriesis.

katinara
autor
5. feb 2015

@janickacrazy mm, tak my mame rok (

katinara
autor
5. feb 2015

@sisaha aj :D ale nie je v rl.

janickacrazy
5. feb 2015

@katinara Podla mna na tom velmi nezáleží kolko má dieta rokov, nemusíš riešit zverenie ked ideš len na liečenie, neboj sa, nikto ťa nebude nahánat ani kontrolovat. Pokial partner nie je uvedený v RL, tak nie je o čom.

kaktusik007
6. feb 2015

@katinara precitala som si tu tvoju inu diskusiu.... za tychto okolnosti, kedze ides sa liecit, aj ked na pol roka, ale liecit, by som rozhodne ani len neuvazovala ze by som svoje dieta dala uradne do starostlivosti niekomu inemu, aj ked by to bola moja vlastna matka. Proste NIE.
Minimalne -- co ak ti ju sud potom neda naspat???? taky maly detail.....

Ja som bola z dovodu choroby neschopna sa starat o deti asi pol roka fakt ze intenzivne, potom som bola pritomna... mali 1 a pol a 2 a pol... realne prec od deti som bola v kuse iba na 6 tyzdnov... inak tak max na tyzden....

osobne... neries starostlivost, fakt ze nie. O malu bude postarane, dieta neopustas - je to v poriadku.

a co sa tyka vztahovej vazby -- pre dieta je STRATA osoby ku ktorej ma vazbu dost zla, avsak tvoje dieta ta nestrati -- ty tam budes, budes na fotkach, budes raz za cas s nou, bude ta vidiet, bude ta vnimat a dalsie osoby, ku ktorym ma vazbu, budu tam s nou.... Takze tohto, ze to na nej zanecha trvale nasledky, by som sa nebala.