Aké výživné mi ex zaplatil?

daania
24. aug 2012

Môj ex mi je dlžný na výživnom cca 4500€. Odsúdili ho na 1.5 roka s odkladom na 30 mesiacov. Potom ( po jeho odsúdení) som začala poberať náhradné výživné. Teraz po roku poberania náhr. výživného, mi poslal ex 100€. Vie mi niektorá povedať ako to bude posudzované? Sú to peniaze z dlhu za ktorý bol odsúdený, alebo je to riadne výživné (prisúdené 50€) a 50€ je splácanie dlhu? Treba do zahlásiť na sociálku ( akou formou)? Zoberú mi náhradné výživné?

vefi89
25. aug 2012

je to riadne výživné, a splatenie čiastky dlhu. Určite, hlásiť to treba, už akou formou si skús zavolať na soc.

lubess
25. aug 2012

dannia a to kolko spatne ti neplatil výživné,ked sa mu nazbierala taká suma?

sissy27
25. aug 2012

@lubess si vypočíta 😀 dlží 4500€ a má súdom určené platiť 50€ mesačne....

daania
autor
25. aug 2012

50€ je bežné výživné. Nakoľko od roku 2006 nezaplatil nič, a od r.2003-2006 tam boli nejaké platenia tak sa to vyšplhalo na tých 4500€. Takže z tých 100€ čo mi poslal bude 50€ bežné výživné, a 50€ bude splátka - tzn., že mi vezmú náhradné výživné a budem musieť celú tú "procedúru" vybavovania podstúpiť znovu, keď mi 3x nezaplatí. No paráda.

daania
autor
31. aug 2012

Bola som dnes na sociálke zaniesť prefotený šek o zaplatení. Pani mi povedala, že ich budem musieť "dať" im - splatiť to čo mi oni za cca 1 rok platili za ex. Keď im to všetko splatím z toho čo mi bude posielať, tak až potom mi budú peniaze ostávať, a teda tým bude splácať ex dlh ( 4500€). Zdá sa mi to nespravodlivé, že najprv musím splatiť štátu (nech im to on platí priamo ), a až potom prídem na rad ja.Máte niektorá s tým skúsenosť?