Ahojte mamicky, snad mi niektora z vas poradi, neviete mi povedat, ci staci list vlastnictva nehnutelnosti na prepis plynu a elektriny? presnejsie: doteraz sme mali inkaso na nebohych (elektrina na mm dedka a plyn na pradedka) a chceli by sme to prepisat na mm... postaci nam ist na spp len s listom vlastnictva, alebo su potrebne aj umrtne listy dotycnych, na kt. je plyn a el. pisana? vdaka!
My ked sme boli prepisovat tak potrebne listy vlastnictva,odpisany plynomer aj z hodiny na elektrinu....vlastne sme prisli na pobocku a dali mam papiere kt.trebalo vypisat.A bolo treba podpis osoby ktora schvaluje prepis na vas.Ale kedze u vas su nebohy tak asi umrtne listy bude treba.Ale ako pise vyssie najlepsie zavolat ma zak.linku a pozistovat co treba aby ste nebehali hore dole
@lubaska21 otvor si stránku dodávateľa plynu a elektriny a tam by mali byť dokumenty na stiahnutie...
tu máš napr. SPP - ale každý dodávateľ by mal mať tieto dokumenty na svojej stránke, tí serióznejší určite
http://www.spp.sk/sk/domacnosti/elektrina/dokum...
nájdi si dokument "žiadosť o zmenu odberateľa", vyplň a priprav si k tomu úmrtný list pôvodného odberateľa...
list vlastníctva nepotrebuješ - nemusíš byť majiteľom nehnuteľnosti,aby si tam mohla platiť za odber energie
my sme to bohuzial vybavovali pred par tyzdnami. umrtny list bolo treba. takisto vypis z katastra a aktualny stav plynomeru. formulare sme si stiahli z netu.
@sissy27 myslis, ze je moznost ako spravit prepis platitela energii, ked terajsi platitel nevnima svet (porazka)?
Na stranke maju iba moznost prepisu pri kupe, dedicstve, novom najomnikovi a zmene z firmy na FO…
Odporucam zavolat na ich zakaznicke linky a opytat sa