Aké sú podmienky príchodu na Slovensko?

15. máj 2021

Ahojte, ale platia podmienky príchodu na Slovensko za rodinou od zrušenia zákazu cestovania? Stačí 24 hodinový negatívny test alebo musím byť na Slovensku v karanténe ( ak v karanténe tak dokedy?)

hettinka
15. máj 2021

Stručne asi takto:
Očkovaný človek, alebo kto Covid už prekonal - pri príchode treba mať negatívny test a treba byť registrovaný na eHranica. Po príchode očkovaný človek môže ísť na PCR-test aj hned (cenovo 50-70 eur), počká na negatívny test a môže karanténu ukončiť.

Neočkovaný človek - musí prísť tiež s testom a byť registrovaný. Po príchode ide automaticky do karantény a prihlási sa na PCR test, ktorý však bude urobený až na 8. den od prekročenia hraníc. Po negatívnom výsledku karanténa končí. Druha možnosť je neísť na test a karanténa v tom prípade je 14 dní.
Pozor, karanténa platí aj pre všetkých v spoločnej domácnosti, takže ak prídeš k rodine, aj oni sú v karanténe, nielen ten, čo docestoval!

Tu je všetko, aj dalšie výnimky https://www.mzv.sk/cestovanie/covid19/karantena...

sono2
15. máj 2021

Ja doplním že občan SR ma nárok na bezplatny pcr raz mesačne.
Moja mama tak bola keď prišla z AT

hettinka
15. máj 2021

@sono2 ánoi, ale až ak si ho da urobiť na ten 8. deň. Pokial sa chce zaočkovaný človek otestovať skôr, píše sa tam "musia sa podrobiť izolácii, avšak tá im končí negatívnym výsledkom RT-PCR testu, ktorý môže osoba podstúpiť hoci aj okamžite VO VLASTNEJ RÉŽII po vstupe na územie SR. V prípade, že osoba takýto okamžitý test nepodstúpi, prejde bežným režimom registrácie cez formulár ehranica (najskôr na 8. deň test, ak je negatívny, izolácia sa končí. Bez testovania trvá bezpríznaková izolácia 14 dní)."

e1i
15. máj 2021

@sono2 len sa mi zda ze sa to nevztahuje napr ak ide niekto na dovolenku a vrati sa

sono2
15. máj 2021

@e1i tak ja som vypisovala mame tu karanténu teda registráciu som ju viezla na vlak a nepíše sa tam že čo si absolvovala len odkiaľ ideš.

sono2
15. máj 2021

@hettinka to je jedno kedy proste raz za mesiac zadarmo. Veď áno na 8 deň pri zaočko neviem na ktorý reagujem na sumu, že je raz mesačne grátis

mariska1989
16. máj 2021

Poznám ľudí čo prišli s negatívnym testom na sk .nezaregistrovali sa .po 5 dňoch si zas urobili antigen test. ..sú ľudia čo to berú zodpovedne a potom ľudia čo to beru zodpovedne na 50% tým myslím bez karantény a potom sú ľudia čo si prídu len s atg a už viac sa netrápia, .

emilius03
Odpoveď bola odstránená
Zobraz