Aké sú podmienky nároku na platenú maródku?

30. jún 2020

Nevie mi prosím niekto poradiť? Po rodičovskej dovolenke som sa zamestnala v novej práci, ale zamestnávateľ mi dal výpoveď v skúšobnej dobe. Odpracovaný mám necelý mesiac. Mám problém s krčnou chrbticou, kým si nájdem novú prácu, riešila by som to péenkou. Mám v ochrannej dobe nárok na platenú péenku?

evittam
30. jún 2020

Ano mas.

autor
30. jún 2020

@evittam Ďakujem krásne 🙂

fokuska
30. jún 2020

Ano, narok mas. Pozor na liecebny rezim - ak nedostanes na zaciatku ziadne vychadzky, tak nebudes moct chodit po pracovnych pohovoroch.
PP ti skoncil uz pred RD? Nesplnis podmienky na podporu?

autor
30. jún 2020

Vybrala som si maximálnu podporu, keďže bývalá firma definitívne skončila. Mám už zaplatenú škôlku na prázdniny. Môžem dieťa normálne vodiť do škôlky a zo škôlky? Nie je to porušenie liečebného režimu?

autor
30. jún 2020

@fokuska A pohovory budem musieť risknúť, inú možnosť nemám.

mogaa
30. jún 2020

No ak ti príde kontrola v čase keď pôjdeš s deťmi do/zo škôlky - tak to samozrejme je porušenie liečebného režimu.....

mogaa
30. jún 2020

Na tvojom mieste skôr riešim s jedným dieťaťom OČR, pochybujem že lekárka ťa nechá bez zjavnej diagnózy na dlhodobej PN......

autor
30. jún 2020

@mogaa Ale veď som matka. Aj tak sa musím sústavne starať o dieťa Je to uvedené v konkrétnom zákone? Mám len jedno malé dieťa.Ocr v ochrannej dobe nie je platená.

autor
30. jún 2020

Mám problém s chrbticou, rieši sa to väčšinou rehabilitáciami. Nie som bez zdravotných problémov.

mogaa
30. jún 2020

Ano si matka, ale ak si na platenej PN máš dodržiavať liečebný režim....

fokuska
30. jún 2020

Nemozes vodit dieta do a zo skolky. Je to porusenie liecebneho rezimu. Rovnako tak chodenie na pohovory. V ramci liecebneho rezimu sa mas zdrziavat na adrese, ktoru uvedies lekarke a mas sa liecit, povolene mas navstevy lekara, rehabilitacie a veci s tym spojene.
Pokial nie si osamela (teda ze zijes uplne sama), tak nemozes ist ani do obchodu - to maju povolene na nevyhnutny cas ludia, ktori ziju osamelo a preukazuju to pripadnej kontrole uctenkou z potravin/lekarne.

autor
30. jún 2020

Ďakujem za všetky reakcie. Pomohli🙂

autor
30. jún 2020

Ešte jedna otázka....Kvôli tejto novej práci som odišla z úradu práce a vzdala sa predĺženej podpory. Vybrala som len mesiac predĺženej za máj. Pravdepodobne už nemám nárok na predĺženú, táto asi nie je narokovatelna. Alebo sa mýlim?

mogaa
30. jún 2020

nemýliš sa....

evittam
1. júl 2020

Kto ti povedal ze v OL nemas narok na OCR? A s PN ako uz pisali.