Aké papiere potrebujem pri odchode do cudzej krajiny?

lenka3007
21. apr 2010

Ahojte, chcela by som sa spýtať, či potrebujem mne aj malému vybaviť nejaké papierovačky, ked ideme na dlhsie obdobie do cudzej krajiny, neviem či tam budem aj ja pracovať (ideme s mang.)... Dakujem za odpovede...

kitti0503
22. apr 2010

lenka3007
Po prvé:ak si na úrade,tak odtial sa musíš vyradiť,tak isto aj na sociálnom,nemôžeš tu na slovensku poberať rodinné prídavky,musíš ísť tam ,kam pôjdete a tam ju budeš dostávať na dieta a tak isto aj zo zdravotnej poistovni.Akurát včera som bola za týmito vecami,lebo aj ja idem von do zahraničia.Ostatné neviem ešte ani ja.

lenka3007
autor
22. apr 2010

dakujem kitti 0503, ale to prave neviem, či tam budeme ten rok co predpokladame, alebo len na dva mesiace.. ja by som tam najradšej zostala, kym by maly nesiel do skoly...

kitti0503
22. apr 2010

a Lenkka to ty ideš sama malým???Si rozvedená??Ak áno tak jak si ho môžeš zobrať??To chcem vedieť aj ja!Ak nie si tak sory. 😅

lenka3007
autor
22. apr 2010

nie som rozvedena, my sme spolu, len sme ešte neni manželia, ale ideme ja, maly aj drahy, vlastne on tam bude robiť a po čase by som chcela aj ja volačo, preto sa pýtam či potrebujeme ja a myly voliake papiere, lebo drahy ten potrebuje, ale on tam bude pracoat a odvadzat dane...

kitti0503
23. apr 2010

jááááááááj tak sory,tak potom len to ,čo som ti napísala,ale chod na sociálne tam odkial poberáš rodinný prídavok a opýtaj sa ,či to musíš naozaj zrušiť,lebo to vlastne nie ty dostávaš,ale dieta.A mne toto je čudné,že prečo to musím zrušiť.Ja som sa to len vo vlastnom meste opýtala,ale radili mi že aby som sa opýtala radšej v Komárne.Ja mám to vyššie.Ale zo zdravotnej sa musíš,hlavne ked chceš pracovať aj ty,Stačí si zobrať len zmluvu zo zahraničia,čo dostaneš a potom tvoju zdravotnú kartu a vonku dostaneš novú.Mala by si !!!No mne to takto hovorili.Ja som bola v Dôvere.

nikuskazemra
2. jún 2011

Ahojte prave som skoncila strednu skolu a chcela by som ist na dlhsie do zahranicia..Rozmyslala som o Grecku alebo o Anglicku.. V Grecku som uz robila aj minuly rok lenze to som bola cez skolu.. Zaujimalo by ma ake papiere a vybavovacky su okolo toho. Vedeli by ste mi prosim poradit?? 🙂 dakujem 🙂