Čaute žienky, viete mi poradit ake potvrdenia mi bude treba dolozit k žiadosti o rocne zúčtovanie zamestnavatelovi ked som bola minulý rok PN, poberala som MD aj RD?
Ďakujem 🙂
@anicka182 PN aj MD nie sú zdaniteľnými príjmami, RP je soc dávka - ak žiadaš o RZD u seba v práci ty nedokladuješ nič. ALE pokiaľ si chce manžel na teba uplatniť NČZD tak budeš dokladovať PN a MD - nie je to síce zdaniteľný príjem, ale je to náhrada príjmu takže sa odpočíta. RP nedokladuješ - nie je to príjem, je to dávka.
@anicka182 nedokladuješ nič. O tom, že si PN aj odkedy si na MD vedia a vedia aj odkedy si na RD - veď tam už tie potvrdenia má, musela ťa predsa podľa toho nahlásiť resp. potom odhlásiť na SP. Čiže do 17.2. podáš žiadosť o vykonanie RZD - tebe sa vráti všetka zaplatená daň za tie cca 2 mesiace ak ti nejaká bola zo mzdy strhnutá.
@anicka182 tak nemusis nic dokladovat... Oni vedia aj o pn an o md ci rd a tie davky co si dostavala nie su pri tvojom rocnom zuctovani podstatne... Len to co si zarobila... Ale ak mas manzela, moze si na teba uplatnit odpocitatelnu polozku v jeho rocnom zuctovani a tam budes potrebovat potvrdenoe o prijme od zamestnavatela, potvrdenie o pn a md zo socialky a o rd z uradu prace...
Ak si bola cely rok len u neho, tak ziadne..