Ahojte, chcela by som sa opytat ake doklady sa vybavuju pri narodeni dietata???? Kde??? Do kedy??? Co k nim potrebujeme? Co vsetko vie vybavit manzel bezomna??? Pripadne keby mi napisal niekto postupnost co skor a tak....
Dakujem vsetkym za odpoved 🙂
A aby som nezabudla vsetko toto moze vybavit manzel za teba.Co viem urcite, rodny list moze vyzdvihnut iba otec dietata ak je tam udany, tym vlastne odsuhlasi ze je ozaj otcom. V skratke povedane 🙂 ostatne doklady na zaklade rodneho listu mozes vybavovat aj sama 🙂
presne tak, ale všetko môže vybaviť aj manžel.. 😉
Je to presne tak,ako pise svetluska4 😉
tvoj manzel moze vybavit vsetko ak mu nechas op , k nam do porodnice dosla matrikarka chcela meno babetka a kopiu sobasneho potom do 5 dni ho mal hotovy dal urobiy kopie jednu odniseol mojmu zamestnavatelovi jednu kopii na socialku kvoli materskej dalsiu nechal pri vybavovani zp a ked siel vybavit ten prispevok po narodeni bolo potrebne prdlozit aj kopiu aj origos rl.a my sme este prihlasovali malu na trvaly pobyt na miestnomurade
@broskilinka pozri, pripadne sa opytaj tu
https://www.modrykonik.sk/forum/paragrafy/co-vsetko-treba-po-porode-vybavit/
Tento postup som sem pisala pred 2 rokmi ale odvtedy sa nic nezmenilo, len sumy som pisala v SK miesto v Eur ale ako pomock ana doklady pomoze 🙂
1: Matrika - vyzdvihnut rodny list - hned si spravte aspon 5 kopii, k tomu vam daju fromular na Ziadost o pripsevok pri narodeni dietata (4,5 tis. SK) ten vyplneny potom odovzdat na Urade prace, soc, veci a rodiny (socialka)
2.Socialka - vyzdvihnut formular Ziadost o priplatok k prispevku pri narodeni dietata (20 tis. Sk) - po 28 dnoch dietata dat potvrdit gynekologovi a odovzdat na socialke
3. Socialka - formular Potvrdenie osetrujuceho lekara na ucely posudenia naroku na priplatok k prispevku - dat potvrdit detskemu lekarovi a odovzdat spolu s formularom č. 2 na socialke , po 28. dnoch
4. Socialka - vyzdvihnut formular - Ziadost o pridavok na dieta (je to sice iba okolo 500 - 600 sk mesacne ale aj to je nieco) to vyplnit a odovzdat hned na socialke - na toto mame narok od narodenia dietata
5. Zdravotna poistovna - vybavit karticku poistenca - sice hovoria ze 60 dni ide z poistenia matky ale ked chce lekar vypisat recept tak potrebuje zmluvu s poistovnou, takze cim skor tym lepsie,
6. Socialna poistovna - ak mate druhy pilier tak treba zabehnut aj na socialnu poistovnu , budete potrebovat 2 kopie rodneho listu babatka a oni vam daju vyplnit 3 formulare. Potom vam daju este jeden formular a ten treba potom tusim po mesiaci vyplneny odovzdat spat k nim.
7. Poslat kopiu rodneho listu zamestnavatelovi
To by malo byt vsetko 🙂