Ahojte, prosim ake doklady ste ziadali od cudzincov, konkretne z Ukrajiny, ked ste s nimi uzatvarali najomnu zmluvu o byvani? Ziadne prispevky ani trvaly pobyt neziadaju. Dakujem
@zic zatial mam len foto pasu (pri podpisu budem pozadovat aj fyzicky ukazat ten pas), a tiez si myslim ze aj nejaky doklad o pobyte by mi mali ukazat, len som vhcela vediet presnejsie co to ma byt
Zalezi... ak su tu dlhsie (pred vojnou), tak asi maju aj trvaly pobyt (obdoba OP). Ak su utecenci po 2022, tak asi len take lajstro co davaju nase urady... + teda orig pasu. Velmi by som sa tym nebabral, lebo ked budu platit a je to ok nech ti ukazu cokolvek 🙂
ak tu este nebyvali doklad o pobyte mat nebudu.. oni ako cudzinci ale niekde prechodny pobyt musia mat aby tu boli legalne.. mozno budu ziadat povolenie od vas na prechodny.. trvaly im neschvalia kym tu nebudu 5 rokov
Dakujem za odpovede. Nasla som, ze maju cosi ako tolerovany pobyt (status odidenca alebo docasne utocisko) na nejaku dobu, normal sa to da na stranke mvsr overit tento dokument
Tak niecim by sa preukazat mohli... pas / ta karticka o pobyte alebo nejake potvrdenie o pobyte (kde je meno, apod)... veci co das na zmluvu...