Ak si vyberiem paragraf, mal by platiť na cely deň?

maminatimka
27. okt 2024

Ahojte , ak si vyberiem paragraf, mal by platiť na cely deň?? Totiž ja mam pracu rannu a poobednu a podla mojej veducej paragraf si nemožem vybrať na poobednu, lebo rano nech si to vybavím a potom možem prisť do prace, ale mam tam napisane aj že platí na cely deň, tak mi poradte ako to je presne podla zakona 🙏

gribka1
27. okt 2024

Celý deň jedine vytrhnutý zub, či darovanie krvi. Ak nie si na vyšetrení v poobedňajších hodinách, normálne do práce. Žiaden paragraf.

eleanor2510
27. okt 2024

@maminatimka presne podla zakona je to tak, ze paragraf plati na cas nevyhnutne potrebny na osetrenie, ktoré nebolo mozne vykonat mimo pracovneho casu, plus na cestu tam a spat.

mogaa
27. okt 2024

@maminatimka paragraf sa podľa zákona poskytuje na nevyhnutnú dobu počas ošetrenia....takže ano, nemusia ti ho na poobednú uznať, nakoľko lekár po 14-tej už neberie pacientov....veľa firiem má platnosť paragrafu len na 4hodiny.....

deti95060810
27. okt 2024

áno, tiež to tak máme...

luliu
27. okt 2024

Vedúca má pravdu 😉

mamina7070
27. okt 2024

veduca ma pravdu na nevyhnutny cas a lekari robia vacsinou doobeda😉

mimirka32
27. okt 2024

@maminatimka ak si objednana k lekarovi poobede, tak ti plati, ak rano, tak plati rano. Plati na cas potrebny na osetrenie. Ja chodim k lekarom bezne poobede, ale preto, aby som nevymeskala robotu. Vela lekarov objednava aj na 18 vecer

niekto2hy
27. okt 2024

Zalezi podla vysetrenia,napr.v pripade zaludocnej nervozity,si neviem predstavit ist popoludni do prace...

luscious
27. okt 2024

Paragraf platí na cestu k lekárovi, vyšetrenie a cestu od lekára a môžeš ho čerpať len ak si sa nemohla objednať na čas keď nie si v praci

lesanka845
27. okt 2024

@maminatimka vedúca má pravdu V čom je problém si lekára vybaviť ,keď máš voľno a nemusíš vymeskavat z práce.Paragraf je na nevyhnutnu dobu a nie je povinnosť ho cerpat

20erika07
27. okt 2024

Ja som mala P aj na nočnú, bola som objednana na MRI na 21.30h, ale musela som aj nejaké potvrdenie ešte doložiť, že naozaj som tam bola. Nam platia P na celu službu (12hod)

tiika
30. okt 2024

@maminatimka najskôr by som sa spýtala, ako sa cítiš po vyšetrení, dobre, normálne, môžeš ísť pracovať a len by si si chcela spraviť voľno, využiť paragraf a neísť do prace? Ak je to tak, plati len na dobu ošetrenia a návratu do zamestnania.
Pokial by si bola ubolena, je ti zle, nedokážeš pracovať, lekar môže uznat celodenné ošetrenie, ktoré zamestnávateľ ma možnosť si jedine overiť či sú na ňom údaje správne. Ale nemôže ho zamietnuť, lebo v jeho kompetencii nie je posudzovať zdravotný stav a dobu zotavenia po vyšetrení.
Paragraf však neslúži na to, aby si si spravila voľno a nemáš “právo” na cely deň ospravedlnenia neprítomnosti “zo zákona.”