Achondroplázia - pomoc od štátu

igipop6
24. júl 2024

Dobrý večer narodil sa nám synček Jakubko z achondropláziou to aký to bol šok a príbeh teraz rozpisovať nebudem. Na liečbu niesu peniaze. Niečo sme sa už dozvedeli ale chcem sa opýtať a poradiť ako by sme mohli získať nejakú pomoc od štátu a kam ísť napríklad parkovaciu kartu príspevok na ZŤP nejaké preplatenie zdravotných pomôcok príspevok na benzín aké pomôcky by sme mali mať u 10 mesačného chlapčeka za akými doktormi zájsť za každú radu budeme veľmi vďačný.Ďakujem

jamimo
25. júl 2024

@igipop6 skúste kontaktovať toto občianske združenie. Mohli by vám byť veľmi nápomocní v ďalších krokoch a posune vpred. Držím palce!
https://palcekovia.sk/

igipop6
autor
25. júl 2024

@jamimo dakujem ano s nimi sme už v kontakte

felycity
25. júl 2024

@igipop6 predsa prave palcekovia - rodicia vam vedia pomoct, na fb je skupina cesko - slovenske : achondroplazia cesko slovenska, tam sa vymienaju informacie. Napisem ti spravu.

pininka1
25. júl 2024

Nechcem ta znechutiť, u nás v škôlke bolo dievčatko s touto diagnózou, mamka a ockom robili co sa dalo, problém bol už dat ju do klasickej škôlky, nikde neboli ochotní, lebo je malinka a treba ju všade dvíhať. My sme s tým nemali problém, deti jej krasne pomáhali, viem ze zháňali kade tade peniaze na liečbu, ale žiaľ od štátu toho bolo minimum.

taynee
Odpoveď bola odstránená
Zobraz