Dobrý deň som absolventkou strednej školy a bola mi z jednej účtovnej firmy ponúknutá absolventka prax lenže v podmienkach je že absolvent nemohol vykonávať prácu v pravidelnom zamestnaní ja som momentálne zamestnaná v lidli kde som odpracovala 3 dni a koli zdravotným problémom ktoré boli spôsobené práve tou prácou som na PN chápem to správne že teda na absolventskú prax vďaka tomuto nebudem mat nárok?
@adriana2109 ja ked som bola na absolventskej praxi nemohla som byt zamestnana nikde musela som byt len zaevidovana na urade prace,teda nezamestnana..a az potom mi dali absolventsku prax na davkach v hmotnej nudzi 🙂 lebo peniaze za absolventsku prax ti budu davat z uradu prace ...
@fialka1318 to viem je mi jasne že PP musím ukončiť len mna skôr zaujíma či mi tu absolventskú prax schvália keď už som bola po škole takto zamestnaná
@adriana2109 Ako dlho tam presne uz robis? Lebo si pisala ze si robila tri dni a sla na pn kvoli zdraviu 🙂 ale nepises kolko si na pn 🙂
@adriana2109 dufam ze som dobre nasla to o absolventovi co si pisala hore...a pise sa tam ze nesmie mat pravidelne platene zamestanie a nasla som na internete aj co znamena pravidelne platene zamestnanie -Pravidelne platené zamestnanie je zamestnanie, ktoré trvalo najmenej šesť po sebe nasledujúcich mesiacov, podľa §8 odsek 2 zákona o službách zamestnanosti.
Tak ak si len tri dni a par dni na pnke tak podla mna by si mala mat narok 🙂 ale tiez sa tam pise ze musis byt mesiac na urade prace aby si mala narok na absolventsku prax ☹ ale neviem ja som bola hned po skole 🙂 ale zabehni na upsvar sa spytat alebo si k nim zavolaj a im to vysvetli 🙂 tak dufam ze som to dobre nasla a ak niekde som urobila chybu urcite ma niekto opravi 🙂
@fialka1318 ďakujem veľmi pekne ❤️ Dnes som tam volala a ta pani ktorá to mala na starosti tam už nebola tak tam zajtra zavolám 🙂 no ja som na PN ke od 17.7 takze tak
@adriana2109 a okrem toho do konca augusta som ešte študent lebo odmaturovala som 30.5 takze vlastne som čerstvá absolventka
@adriana2109 tak podla mna mas aj tak narok 🙂 to si este v skusobnej dobe das vypoved a mesiac preckas na urade to budes mat este peniaze za pnku a pojdes na absolventsku ale spytaj sa aby si mala istotu 🙂 drzim prsty 🙂 je dobre mat absolventsku vela krat pomoze dostat sa k praci ktora by ta bavila 🙂
@adriana2109 Nemala by si mať žiadnu zmluvu, kedže z praxe ti budú vyplácané peniaze... choď sa na úrad práce popýtať