Dobrý deň.Som zamestnaná,ale kôli zatvorenej prevádzke nepracujem,môj zamestnávateľ si uplatňuje na mňa 80% náhradu mzdy od štátu.Mate niekto takýto prípad,potrebujem poradiť?!
@ciernabrigita koľko mám vlastne dostať a čo všetko mi zamestnávateľ z toho môže strhnúť.
To, čo si on ako zamestnávateľ uplatňuje od štátu, ide mimo zamestnancov. ty ak si doma, lebo máte zatvorenú prevádzku, máš nárok na náhradu mzdy v sume 80% z tvojho priemerného zárobku, minimálne však vo výške minimálnej mzdy. Strháva ti všetko, čo ti strhávať má - neviem, na čo konkrétne sa pýtaš.
@ciernabrigita napr.on si na mňa uplatňuje 80%z celkovej ceny práce (824€)moja hruba mzda je 623€ a čistá 508.On mi to vypočítal takto:832,14-80%
z toho 8,38x20=166
508-166=342€.to je suma ktorú mi vypláca
Ale odvody si zamestnávateľ platí z vlastného,tých 80% mojej hrubej mzdy je mojich a nie že on mi z toho ešte strháva odvody ktoré má platiť on.Ja by som mala teda dostať 498€ dobre tomu rozumiem?
pokiaľ si doma kvôli zatvorenej prevádzke z dôvode aktuálnej situácie, platí, čo som písala vyššie- tvoja mzda 80% z priemeru, ale nesmie byť nižšia ako min. mzda
veď odvody sú brané z hrubej mzdy
... či?
@ciernabrigita ďakujem pekne za rady🙂
áno, čo konkrétne ťa zaujíma?