21-ročná dcéra šoférovala bez vodičského a čaká ju výsluch

7. nov 2024

Ahojte , je mi z tohto blbo ale bohužial sa musím opýtať aj na takúto otázku a radšej v anonymite kedže nieje sa čím chváliť.
Dcéra (21) šoférovala bez vodičského . Samozrejme zastavili ju štátny policajti náhodná kontrola. Šoférovala úplne predpisovo , nenafúkala alkohol , no žiaľ začať robiť vodičský mala v pláne o 3 týždne .. nedostala na mieste ani pokutu , policajt povedal že nič tak katastrofické neurobila keďže sa nikomu nič nestalo a že to je od ních všetko a ďalej ju budu kontaktovať iný kompetetní . A tak sa aj stalo . Volali z dopravného inšpektorátu a má o pár dní príst na výsluch .
Chcem sa opýtať viete aký trest ju môže čakať?
Je to velmi dobré dievča , nikdy snou neboli problémi no stalo sa a ja sa chcem pripraviť na to čo bude

katkaseiner
7. nov 2024

ked som si robila vodicak (dobrych 20+rokov dozadu) tak nam hovorili ze z toho moze byt pruser ak by sme šoférovali bez vodicaku - vraj by nam potom mohli robit problem ked si pôjdeme realne ten vodičák robit...cize predpokladam ze na cas dostane podmienku v ktorej si ten vodicak zatial neurobi. Každopádne som laik...ale toto ju ako mohlo napadnúť?

bubalea
7. nov 2024

Takže ona vodičák ešte ani nezačala robiť? A auto mala čie? Tvoje? Fúha, neviem, či bude platiť aj nejakú pokutu alebo jej "len" zatrhnú si ten vodičák neskôr vôbec urobiť, ktovie. Jedno z toho, možno oboje.

colsami
7. nov 2024

"šoférovala úplne predpisovo"
- asi sa to nestalo prvy krat tomu velmi dobremu dievcatu, ze? Kedze ani vodicak nezacala robit.
To akoze si aj len tak brava vase auto?

Nemam pochopenie pre takychto ludi prepac. Hocico sa mohlo stat a do konca zivota by ste s tym zili, keby ublizi sebe (hlupostou) alebo inym (!!!).

maranco
7. nov 2024

Zaplatí pokutu a možno bude aj zákaz činnosti.
Tam okrem dcéry urobil chybu ja niekto iný.
Kto jej dal kľúče od auta? Kto ju učil jazdiť? Koľkokrát takto jazdila?

ibrunova
7. nov 2024

Zažila som u známej - išla normálne na skúšky, urobila, ale vodičák nedostala, hneď jej dali zákaz a pokutu, tuším 350€, nie som si istá. Ale tá osoba mala mať skúšky na druhý deň, toto je iný, horší prípad . Šla sama, či s ňou šiel niekto, kto má vodičák? Ak áno, tak aj ten si to pekne zlizne.

dominikamacakova
7. nov 2024

Je to veľmi dobré dievča iba šoféruje bez vodičáku a ohrozuje životy iných ľudí, inak super baba, nezaslúži si trest.

luliu
7. nov 2024

Spamätaj sa prosím, dobré dievča, šoférovala predpisovo? Čo to tu splietas? To je úplne irelevantné. Veď mohla niekoho zabit. Ty by si jej mala riadne vypláchnut žalúdok a nie ju obhajovat. Nepochopim toto

vevesh
7. nov 2024

Neviem ako na sk, kedze na sk som nezazila, aby niekto soferoval bez vodicaku, v nemecku dostanes pokutu, mozno podmienku (vodicak si normalne urobis), v anglicku mozes ist dalej este 1-2x🫣🫣🫣. Cize ratajte s pokutou alebou moznou podmienkou. 🤔

minenkak
7. nov 2024

No dievča si to pekne pokazilo,zvyknú dávať priemerne tri roky zákaz jazdenia a na pokutu sa myslím môžte tešiť

tiezjedna
7. nov 2024

môže dostať pokutu 300 - 1300 €, zákaz činnosti na 1 až 5 rokov, prípadne jej nemusia vydať VP vôbec... Sa vyplatilo.
@dominikamacakova
@luliu
???
ak vie šoférovať, tak ohrozuje iných tak isto ako tí s vodičákom... Zas netreba byť paranodiný.

sendy1977
7. nov 2024

kamarátkin syn išiel na motorke bez vodičaku po poľnej ceste. Zastavili ho policajti. Bol neskôr riešení. Dostal pokutu, podmienku a vodičak si mohol urobiť až o 2 roky.

martul
7. nov 2024

A auto zobrala kde, kto jej ho dal?!
Jasné také strašne dobré dievčatko, čo jazdí úplne predpisovo..... ako dobre som sa zasmiala...čo je prosím ťa natom predpisove?!
Odpoveď na tvoju otázku by si veľmi jednoducho našla za sekundu na internete. Len škoda, že tie tresty sú tam príliš malé. By som jej naparila, že by si ani do autobusu nesadla.

veronikaszabova
7. nov 2024

Kamarat 18r - pokuta 700€, zakaz urobit si soferak 5 rokov. Plus zistovali, koho auto pouzil. Tam neviem, ci bol nejaky postih

simca115
7. nov 2024

Dobre dievča možno je ale nikde neplatí že má jazdiť bez vodičáku. Čo keby niekomu ublížila poprípade zabila ? Myslím si že určite jej dajú pokutu poprípade nejaký zákaz.

janai1
7. nov 2024

Ten papier v peňaženka z Vás skúseného šoféra neurobí 😉
Urobila chybu, vyrobila problémy sebe ale isto nikoho nešla zabiť za to, že bez dokladov šoféruje.

sumalee
7. nov 2024

Mňa zaujima ako vies ze šoférovala predpisovo? Ci preto ze ti to povedala aby znizila akoze svoju vinu? A kto ju to naučil? Lebo podla mňa to nie je také jednoduché aby sa to človek dokonale naučil len tak z ničoho nič, alebo len ze bola skúsiť na parkovisku...21 ročná si nedokazala uvedomit následky svojho konania? Veľmi zvláštne to je celé...

vevesh
7. nov 2024

@sumalee soferovat sa ucis praxou, teda soferovanim. A bola by si prekvapena, kolko ludi jazdi bez vodicaku (a neber to ako obhajobu, len skonstatovanie...)

luliu
7. nov 2024

@tiezjedna ako vieš ako vie šoférovať, či pozná všetky predpisy. Choré si myslieť, že je jedno či má alebo nemá VP hlavne že auto ide ...... Jasne, nič sa nestalo, veď nikoho nezabila. Keby áno, tak by si písala inak. Takéto veci by sa nemali zjednodušovať a mávať nad nimi rukou

kavasmliekom
7. nov 2024

Tak na tvoju otázku, hrozí jej od 300 eur pokuta, až do nejakých 1500e, keď sa nemýlim, a aj zákaz činnosti, to znamená, že ak robí autoškolu, tak bude mať pozastavené skúšky, alebo jej nevydá ju vodičak, ak ešte ani nezačala, tak minimálne rok ani nezačne, až do 5 rokov.
A teraz sa opýtam ja.
Slušne dievča?
Nikdy nič zlé nespravila?
Jazdila ukážkovo?
Kto ju učil jazdiť?
S kým bola?
A kto jej dal auto?
Nedali jej blokovú pokutu, lebo zjavne 300e pri sebe nemala.

tundra
7. nov 2024

Zaujimava tema,napr. vo Švajciarsku strata slobody az 3 roky a pokuta do 3000 fr.Rocne priemerne 1300 pripadov.Hlavne vodici do 25 rokov.Pocita sa aj jazda s inym opravnenim,ako jazda bez vodicaku.Napr.vodicak do 125 cm a jazdis na 650cm,tak si v ....
Tak isto jazda bez poistenia,je tu masaker.(pouzitie znacky z ineho auta napr.)
Nedavno sme kupili sportovu toyotu,vela uprav zapisanych v tech.preukaze, auto viditelne upravene,znacky sme prilepili len paskou.(nemala ramiky,ale suchy zips na znacky).Auto som prihlasil len docasne na 3 dni,v zime nebude jazdit.
Boli sme 5.min.na dialnici a uz nas brali🙈.
Kontrolovali uplne vsetko,vyfuk,tlmice,vzd.filter,brzdy,svetla.Asi bol policajt fanusik toyoty😂.Na stastie vsetko v poriadku a pokracovali sme domov.

tramtada31
7. nov 2024

@janai1 tak ale nemala ani potrebne znalosti o davani prednosti v križovatkách, značkách. Tie sa predsalen preberajú na teorii a kto ich neovlada, nezloží skúšky. Už su neni zlaté 90te roky, keď muž išiel na skúšky na vodičák autom a odparkoval si to pred skúšajúceho policajta, ktorý sa na tom len zasmial. Teraz sa k všetkému pristupuje prísnejšie. Poznam dva prípady, keď jedného so zadržaným vodicakom chytili a išiel na 4 mesiace sedieť, lebo dostal marenie a další prípad, keď chalana chytili 2x so zadržaným vodicakom a dostal doživotný zákaz vedenie motorového vozidla. Sú to naozaj vážne veci

patka06
7. nov 2024

Okrem vyššie spomenutého, hrozí pokuta aj majiteľovi vozidla, pretože dovolil, aby jeho auto šoférovala bez platného VP.

karamellka1
7. nov 2024

Uff, tak odvaha jej zjavne nechýbala. Tak slušné dievča si sadne za volant s vedomím, že nemá vodičský? Veď by mi strach nedovolil ani naštartovať 🙈.

janai1
7. nov 2024

@tramtada31 ja nehovorím, že neporušila zákon ale vypisovať tu ako išla niekoho zabiť je somarina.

To či mala alebo nemala znalosti nevieme. Poznám 16-17 ročne decka ktoré ovládajú križovatky a šoférujú lepšie ako 90% vodičov v BA ktorý ten papier dostali mam pocit za klobásky 🤷🏽‍♀️

autor
7. nov 2024

@colsami Kto povedal že mala moje auto ??!!! Vživote by ho nedostala odomňa . Šoferovanie sa učila na starom letisku ,súkromný pozemok jedného pána ktorému platila pár eur za 2-3 hodiny trénovania

maranco
7. nov 2024

Doma si urobila testy na stránke https://testy-skvza.sk/ vyšlo jej že prospela? Potom ste šli na cvičisko urobila kužeľky a potom do premávky a zvládla predpisovo?
Potom si jej dala kľúče od auta, dcéra moja si šikovná tu máš kľúče môžeš jazdiť.

A policajti ju po kontrole keď nič vážne neurobila len tak pustili a pokračujte v jazde?

kavasmliekom
7. nov 2024

@maranco možno žmurkala, tá nevinná dievčina 🤭

autor
7. nov 2024

@luliu Predpisy pozná viac než dobre . Vie všetky testy učila sa ich tak aby spravila skúšky na prvý pokus .Manžel bol nahnevaný a za trest musela robiť pred ním všetky oficiálne testy dokopy okolo 2000 otázok , bez jedinej chyby .. to ju neospravedlnuje ale ja som sa pýtalala na možný trest a nie na to aby si tu niektoré ženy dvíhali tlak nad chybou mojej dcéry . Ďakujem

bielasovicka
7. nov 2024

No tak veľmi dobre dievča asi nie je, keď sa odvážila šoférovať bez vodičaku