2021 - prílohy k žiadosti na úrad práce

20. mar 2021

Ahojte, nasiel som iba toto:
“okrem žiadosti treba poslať aj doklad o skončení pracovného pomeru a o najvyššie dosiahnutom stupni vzdelania (skenované alebo fotokópie)”
- to im staci?
- co vsetko ste im posielali Vy pri evidencii?
Dakujem 🙏🙏🙏
PS: nemam zaujem skenovat OP, tak verim, ze ho extra nepotrebuju, ked vsetky udaje z neho opisem uz do ziadosti.

avril299
20. mar 2021

Ahoj, ja som koncila minuly rok prac. pomer a potrebovala som:

- kopiu vypovede
- kopiu zapoctoveho listu
- kopiu dokladu o najvyssom dosiahnutom stupni vzdelania

OP potrebujes mat iba pri sebe, netreba kopirovat.

autor
20. mar 2021

@avril299 supiš, takze toto im poslem emailom a vybavené.
Som rad, ze netreba skenovat OP. Dakujem

avril299
20. mar 2021

aha Ty to vybavujes online? tak to potom neviem ako je s OP... ja som bola osobne a ukazovala som jej svoj OP

autor
20. mar 2021

@avril299 kludne aj osobne, ale na stranke UPSVaR je uvedene, ze najdite si podla pismena Vasho priezviska ku komu patríte, jeho emailovú adresu a tam vsetko poslite..... takze dedukujem, ze osobne sa nedá.
Či dá sa?

avril299
20. mar 2021

naozaj neviem ako je to teraz, ale zrejme sa to teda bude dat aj online, ja som to riesila v lete minuleho roku, ked to bolo take volnejsie, takze som zasla osobne, ale chodenie kazdy mesiac na podpis bolo zrusene uz vtedy :D

priamia
20. mar 2021

Je to teraz online, OP som tiež neskenovala, pani chcela len vedieť dátum platnosti OP, lebo to v žiadosti sa mi zdá, že nie je uvedené

autor
20. mar 2021

@priamia a prosim k ziadosti si davala toto?
- kopiu vypovede
- kopiu zapoctoveho listu
- kopiu dokladu o najvyssom dosiahnutom stupni vzdelania

avril299
20. mar 2021

ano, iba tieto 3 dokumenty chcela odo mna, mam to zapisane, aby som vedela do buducna, ak by som sa tam este ocitla 😀
ale ak nemas u nich v evidencii kopiu diplomu resp. dokladu o dosiahnuti najvyssieho vzdelania, tak treba aj to (ja som to tam uz mala, lebo som sa evidovala po ukonceni skoly) a netreba to overit notarom

autor
20. mar 2021

@avril299 Dakujem.👍👍👍
Oni to tam uz maju. Cca tri roky dozadu. No pre istotu to aj teraz poslem majlom.

katka2602
21. mar 2021

OP nám netreba, ten si skontroluje zamestnanec keď prídete niekedy osobne. Stačí žiadosť, ukončenie PP, ak máte aj zápočtový list a najvyššie dosiahnuté vzdelanie. A pomôže ak pridáte aj poučenie a vyhlásenie všetko je na stránke UPSVaR.
Ak už ste diplom ci maturitné vysvedčenie dával tak to už netreba, to už majú.

autor
21. mar 2021

@katka2602 aha, super, dakujem.
Poucenia tu vidim dve:
https://www.upsvr.gov.sk/vzory-ziadosti/vzory-z...
Ale ake vyhlasenie?

katka2602
21. mar 2021

Pozerám, že vyhlásenie už tam nie je. To bolo vyhlásenie k tomu ako vás môže úrad kontaktovať. To vám potom dajú, keď náhodou uvoľnia opatrenia a budú vás volať osobne. Tak potom stačí, len to čo som písala a tie poučenia. Ale nie je nutné. Dôležité sú tie 3 veci žiadosť, ukončenie PP a zápočtový list.

autor
21. mar 2021

@katka2602 dakujem pekne.