Ahoj, chcem sa spýtať co sa mi po finančnej stránke viac oplatí, ci ist k lekárovi na cely den a mat 2 priepustky alebo si zobrať den dovolenky ? Vďaka tým, ktorí budú vedieť poradiť 😉
Priepustka je hradena, akoby si bola v praci.
Dovolenka je hradena z vymeriavacieho zakladu, ktory urcuje predchadzajuci kvartal.
Za mna: zober si priepustky, usetris dovolenku. Financne to bude podobne 😉
Na priepustku si dopíš "platí celý deň". A máš to vybavené s jednou priepustkou.
Ja som nevedela nájsť okuliare, dostala som priepustku a aj dovolenku 🤔
Keď máš 8hodin robiť v robote a nemáš flexibilný čas...ber dva péčka, prvý na 4 hod, druhý na 4hod, neprídeš o stravný lístok, ale musia to byť odlišný lekári, napríklad zubár a druhé P kožné... dovolenku by som nebrala, prídeš o stravný lístok...D je rataná inak... možno by sa to vyrovnalo...ale ja by som si D usetrila...
mám skúsenosť že si tento zákon v každej firme vysvetľujú po svojom...
ja som mohla mať priepustku len na 4 hod, na celý deň som potrebovala 2 pr.
manžel má to isté, ale syn ten potrebuje len jednu priepustku na celý deň...
Záleží od firmy a od toho, ako k priepustkam pristupuje, tu by som brala zákon ako druhoradý, naozaj záleží hlavne od firmy, čo sa viac oplatí. V bývalej práci tolerovali napr. 4 hod v mesiaci na priepustku, bez toho aby ti siahli na výplatu (bonusy). Tak som z času na čas nejaký doprovod so synom mala. V súčasnej práci by som pre tie 4 hodiny prišla o dochadzkovy bonus, takže riešim dovolenkou. Ale na druhej strane v pohode uznajú péčko aj na nočnú
Mam otazku - naco dve priepustky na den , nestaci ti jedna ? A u nas je dovolenka a lekar plateny tak isto na den ..nieje v tom rozdiel